zaterdag 3 september 2016

Zaterdag

Na veel dagen zonnig weer is het nu grijs en nat. Weer om te poetsen, de bedden te verschonen (gebeurt allebei altijd op zaterdagochtend), te lezen en lekkere hapjes te maken. En na alle sport is er om 10.00u gelukkig eindelijk weer het boekenprogramma. We hebben het gemist. Ik wens u een fijn weekend!
Later op de dag kom ik bij u terug.


En nu is het later. Het feest vanmorgen ging niet door en we hadden ons er nog wel zo op verheugd. Er was een uren durende storing bij de KPN. Elk moment hiervoor was voor ons goed geweest, behalve dit moment. :-) We zijn toen even gezellig gaan puzzelen samen en we hebben nog even op het balkon gelezen. Daar waren we anders niet aan toegekomen.


Wat is het fijn, als er een probleem is en het wordt eenvoudig opgelost. Ik kreeg een sms'je van onze lieve postbode Nathalie, dat ze een pakje in de meterkast had gelegd. Dat doen we altijd zo en iedereen. Gekeken, maar geen pakje....hoe kan dat nou, wat vervelend! Er wordt hier nooit iets weggehaald, het is veilig. Nu hoorde ik dat er een man met kleding langs was geweest. De enige niet bewoner die op de gang was geweest. In gedachten beschuldigde ik hem, foei. Net belde Nathalie, ze was in de war geweest, ze had het pakketje bij iemand anders neergelegd. Probleem opgelost, ik ben opgelucht. Maar het was wel weer een les want ik had iemand beschuldigd, iemand die er niets mee te maken had.
 

Er kwam hier vorig jaar een paar keer een man langs en die collecteerde voor zieke pony's. Ik vertrouwde het niet en ben er achteraan gegaan en die organisatie bleek niet te bestaan. Ik had hem al duidelijk gemaakt dat ik er een raar gevoel bij had. Hij is nooit meer geweest.Later hoorde ik dat hij hetzelfde in een plaats in de buurt had gedaan. Ouderen zijn soms(!) eenvoudig te misleiden. Ook dit was een les voor me.

Aan het eind van de middag hebben we grote boodschappen gedaan, zoals elk begin van de maand. Dit blijft toch het handigst. Er hoeft dan alleen groente, fruit, eieren en nog zo wat te komen. De basis is allemaal aanwezig.
Dit klinkt nu braver dan het de afgelopen tijd was. We geven nog te veel uit. Het is ook een reactie op de afgelopen jaren denk ik. Ik heb de datum om echt te gaan sparen verschoven naar 1 januari. Niet alleen voor later moet er echt goed gespaard worden, er moeten in het appartement ook nog een paar dingen gebeuren en vooral in de badkamer.

Deze maand wordt een voorafje. Naast het wekelijkse biopakket gaan we dus bijna niets uitgeven. Ik houd u op de hoogte.


Er is meer opgelost, de afgelopen week, kleine dingen. Maar dat ik nu terug heb wat ik korte tijd verloren was, de website, in iets andere, betere vorm, is iets groots voor mij!
En u blijft mijn uitgangspunt.