dinsdag 13 september 2016

De boeken en een bijzonder weerzien

De boeken zijn er. Ze zijn allemaal afzonderlijk stevig verpakt en dat is goed voor het verzenden. Ik ga die beschermingslaag er niet afhalen. Er komt een persoonlijk bericht van mij voor u bij, dat sowieso. Henk stelde voor om de tekst op een sticker te schrijven, zodat het eenvoudig in het boek geplakt kan worden. Ik vind dit een goed idee. Henk heeft ze vaak!

Ik had afgelopen weekend zoiets bijzonders. We gingen naar een vriendin in Zeist en ik zag een mevrouw met een auto bezig. Als ze dat niet had gedaan had ik haar niet gezien. Het was de dochter van de mensen die dezelfde dag overleden. Ik schreef er kort geleden nog over. Ze is dus de buurvrouw van die vriendin, die daar nog niet lang woont. Hoe bestaat het? Het valt je toe... toeval. Een warme, emotionele begroeting volgde. Henk zei dat de schatten nog steeds op de kalender in de wc staan en dat deed dochter goed. Er zijn mensen in het leven, die zo diep zitten. Zoals zij, Floor en Truus, voor altijd bij me.
Het bezoek bij vriendin was erg gezellig. Ik had het nieuwe huis nog niet gezien. Zij en haar partner hebben een rustig huis, met terras aan een stroompje.

Alles in het westen voelt ver weg en wat is het er druk. Het was nota bene zaterdag. Wat de drukte betreft was ik erg blij weer in Drenthe te zijn. En elke keer ben ik, hoe kort we ook weg zijn geweest, weer zo blij met ons appartement, op deze plek!