zaterdag 29 oktober 2016

Groente en fruit

Ik geef na het stukjes over groente en fruit van gisteren even een simpel gerecht door.
Zoete aardappelen schillen (omdat er puree van gemaakt wordt) in stukken snijden en door olijfolie wentelen. Op bakpapier in de oven leggen, samen met wat teentjes knoflook. Een klein beetje agavesiroop of honing erover druppelen. Ruim 30 minuten op 190° bakken tot de aardappelen (bataten) zacht zijn. Pureren en op smaak brengen met in ieder geval peper en zout. In een schaal scheppen. Nog een beetje olijfolie erover druppelen, en wat geroosterde stukjes noot en peterselie erover strooien.
Variatie: Met andere kruiden of specerijen erdoorheen
Ipv nootjes geroosterde pompoen- of zonnebloempitten

Goedemorgen allemaal,

Eet ik nu eindelijk consequent alles biologisch? Nee, bijna alles. Groentes en fruit waarvan ik weet dat ze sterk bespoten worden neem ik nooit! Er is groente en fruit dat weinig bespoten wordt en dat koop ik soms en ook bijvoorbeeld perssinaasappels die er qua spuiterij tussenin liggen. Ik begrijp trouwens niet waarom grapefruits minder bespoten worden. Misschien is het bittere minder aantrekkelijk voor beestjes? Er circuleren lijsten met kleine verschillen van minst bespoten groente en fruit. Ik heb een lijst gemaakt van wat overeenkomt.

1. Uien
2. Maïs
3. Ananas
4. Avocado
5. Kool
6. Erwten
7. Asperges
8. Mango
9. Aubergine
10.Kiwi
11 Meloen
12.Zoete aardappelen
13.Grapefruit
14.Champignons


Maar het wekelijkse pakket van Beterbio is 100% in orde, vers en verrukkelijk! Ik heb er al even geen foto's van geplaatst. De bovenste is van gisteren en de andere van vorige week.


Ik koop regelmatig en ik schreef het eerder, bij de groenteboer die hier in huis komt. Alles is zo vers, het ziet er prachtig uit (zegt op zich niets, maar het voelt gewoon goed) en ik ben dol op die jongens.