zaterdag 1 oktober 2016

Zaterdag bakdag!

Onderstaande schreef ik gisteren. Ik kan inmiddels zeggen dat de broden en cake erg lekker zijn. Vandaag maakte ik gezonde quinoachocolade. Het recept heb ik al geplaatst. Het was bij mij iets te puur geworden, dus ik heb in het  geplaatste recept al wat meer gedroogd fruit gedaan. Misschien wilt u nog meer. U kunt deels ook een zoete, natuurlijke stroop gebruiken en geen of minder water.

Er staan drie dingen in de oven; een klein rond zuurdesembrood, een klein rond quinoabrood met zoete aardappel en pastinaak en een bananencake met amandelmeel en blauwe bessen. Zo gebruik ik de oven zo economisch mogelijk. Straks maak ik nog een bijna rauwe appeltaart met dadelcaramel, voor het bezoek maandagmorgen. Ik zal de banaancake bij 'recepten' zetten. Hij is heerlijk! De bessen moeten goed verdeeld worden anders wordt het zompig (wat wij juist heel lekker vinden).


Later; de appeltaart maak ik morgen, het was een drukke dag. Vanavond zien we na 'Ik vertrek' van donderdag het vervolg van Intouchables. Een op en top prachtige Franse film.
'Ik vertrek' gaat over de Auvergne. Ik had daar een diepe ervaring met de natuur. De eerste, ik was 14 jaar en ik zal dat moment nooit vergeten!


Elke keer als ik hier langsloop raakt het me, deze universele moeder cq Maria in de boom. En bijna altijd heeft iemand er iets bij gelegd. De besjes lagen er en Henk heeft er een eikeltje bij gedaan.
Ziet u wat dit zijn?
Ik had ze nog nooit gezien, laat staan geproefd. Ze zijn sappig en stevig. Onder de foto het antwoord.Druiven!