zondag 9 augustus 2020

Boiler en hitte

We stonden vanmorgen op het punt om te gaan wandelen en ik hoorde opeens een raar geluid. Meteen daarna geluid van water. De kap van de boiler was omhoog gekomen en het water gutste eruit. Er zat een enorme kracht achter dus alles was meteen drijfnat. Henk draaide de hoofdkraan uit, wat niet heel eenvoudig is. Krukje pakken, zoeken in de donkere kast ... Gelukkig hebben we nog koud water in de keuken, al snappen we daar niets van. Zo gauw ik de kraan aandeed stroomde er meteen weer water uit de bolier. We hebben hem nu leeg laten lopen. Voorlopig 'douchen' met een emmer water over ons heen plonzen want in de badkamer is geen water. Hindert niets. Hopelijk is er een oplossing voor het boilerprobleem. Ik zag dat er alleen garantie is als de ruimte niet te krap is. Het is wel krap, heel krap, maar het is niet anders.

Vanmiddag nog even op het balkon gelezen. Die plek is zo heerlijk, in al het groen met wat bloemetjes. Henk vond het erg lekker, ik vond het te warm, meer dan 30 graden.

Dit is nog steeds de plant die we jaren geleden van onze belastingmevrouw kregen. We twijfelden of hij het weer zou doen dit jaar. Ongegrond want nog nooit deed hij het zo uitbundig. Op een gegeven moment waren er iets van 15 bloemen en 52(!) knoppen, wat een weelde.