vrijdag 21 augustus 2020

Hoe snel je iets vergeet

Vroeger schreef ik over hoe ik van een beetje boter veel boter maakte. Ik heb dat lang gedaan. Gisteren keek ik naar een vrouw (frugal Jo*) die boter met veel olie mengde en ik besefte dat ik dit totaal vergeten was. Ik mixte het alleen niet met veel olie, maar met veel water en een beetje olie. Ik kook niet meer zoals een aantal jaar geleden, alleen plantaardig, al is het de eetwijze die ik uiteindelijk het meest sympathiek vind. Door Henks blaasgedoe en mijn darmonaangenaamheden is dat veranderd, maar we eten wel heel weinig dierlijks. Ik ga het dus weer net zoals vroeger doen met de boter. Ik deed het vanmorgen al met een klein stukje waar ik een kommetje vol van maakte. Jammer dat ik er iets te enthousiast mee aan de gang ging en mijn shirtje nu vol vlekken zit. Ik weet dat ik ergens een beslagkom heb met een deksel waar je de klopper(s) van een mixer doorheen kan steken volgens mij. Een grotere hoeveelheid spettert ook minder maar je kan deze 'boter' niet invriezen dus ik moet het wel per beetje doen. Ik had ook een schort aan kunnen doen, waar ik meestal niet aan denk. Ik gebruik trouwens vaak gestolde kokosolie als boter.

*Om nog even op frugal Jo terug te komen. Ze woonde met man en twee kinderen in een ruim huis, in een goede buurt en is nu verhuisd naar  een klein appartement, met één slaapkamer, ipv drie, in een heel andere buurt. Ze hebben een heel laag inkomen maar haar droom is om een huisje te kopen ergens in het noorden van Engeland, waar ze het allerliefst wil wonen. Hier doet ze alles voor, waaronder grote consessies.