donderdag 7 januari 2021

De eerste week van het nieuwe jaar

Het jaar is alweer een week bezig. Hoe waren de eerste dagen voor u?

Voor mij fijn, al kan ik niet precies zeggen waarom. Ik (we) heb allerlei klachten, maar er is een diep gevoel dat overheerst. Daarnaast voel ik me tevreden over bepaalde zaken die gedaan zijn, Tegelijkertijd staat er nul op de rekening, maar dat kan me niet deren.Net zoals dat ik weer alles opnieuw in moest stellen voor de bankpas, wat lang duurde. Ik snapte al niet waarom het opnieuw moest, maar goed, maakte ook niet uit.

Ik ben ook heel blij dat het wat kouder is. In Limburg heeft het gesneeuwd en het was opvallend hoe opgetogen iedereen was (mensen gingen er zelfs speciaal naartoe). Je ziet de behoefte aan hoe het was en aan een beetje echte winter. 

Ik vond een kopje koffie altijd lekker, maar ik vind het nu nog veel lekkerder. Op de eerste plaats de geur ... Ik adem het in, als Henk dat 's middags na zijn dutje heeft. Ik neem dan sterke thee met melk. Ik tel vanaf dan de uren af en aan het eind van de middag kan ik een kopje inschenken. Net zoals 's morgens uiteraard met een lekker zelfgebakken koekje, dat versterkt de smaak van de koffie vind ik. En we smullen van het koekje op zich. Ik heb vier soorten die rouleren. De eenvoudigste is een beker amandelmeel, een beker kokosrasp, snuf zout en een theelepel kaneel. Wat water erbij tot het de goede consistentie heeft. 25 minuten bakken en in de oven af laten koelen. Deze hebben we heel lang gehad. De andere drie zijn vanille, havermout en gemberkoekjes. In december had ik speculaasjes gekocht! Hoeveel jaar geleden was het, dat we gekochte koekjes hadden. 

We hebben deze maand echt bijna niets nodig, heerlijk.

Het geurbrandertje verspreidt sinaasappelaroma en ik verheug me op het weekend, al moet ik morgenmiddag nog even werken.