zondag 24 januari 2021

Van alles en vooral; oproepen en liefde

Wat was het mooi vanmorgen, beetje wit van de rijp, beetje mist, beetje zon. Geen enkel mens tegengekomen.

De boekhandelactie heeft al enorm geholpen, maar Liedewijde Paris (die we altijd bij 'Nieuwsweekend' horen en zien) roept op er vooral mee door te gaan. Zij brengt de boeken ook op de fiets thuis bij mensen. Veel boekhandelaars doen dat, met de fiets, bakfiets, brommer of auto. Ik las laatst dat een boekwinkel mensen niet alleen meer laat lezen maar ook bepalend is voor de sfeer in een winkelstraat, dat er gevarieerdere winkels zijn.

Blij was ik met de nobelprijswinnaars die oproepen tot grote verandering.
https://www.nu.nl/klimaat/6104164/nobelprijswinnaars-richt-economisch-herstel-nu-op-aanpak-klimaatcrisis.html
In 2014 deden ze dat ook al. https://www.change.inc/industrie/nobelprijswinnaars-roepen-op-tot-duurzaamheid-3136

Hetzelfde geldt voor wetenschappers die roepen om de economische groei te stoppen en te repareren en te delen (essay in Trouw van Matthias Olthaar en Paul Schenderling). Het roepen wordt overal steeds harder en als er te weinig geluisterd wordt, zal het op een gegeven moment schreeuwen worden, gelukkig! Het is in ieder geval beweging.

Dat ik dan lees over een snelweg door een natuurgebied, geen woorden voor. Het druist tegen alles in. Ik hoop met heel mijn hart dat de mensen die willen redden zullen overwinnen. Het zal wel moeten.

Meer dan 2,5 miljoen mensen zijn inmiddels op een natuurlijke manier immuun, dat was ook een goed bericht.

En Henk is elke dag even lief en grappig. Naast dat we zielsveel van elkaar houden, hebben we het ook 'gewoon' zo gezellig!!!