maandag 20 februari 2017

Henk en financiën

Lieve allemaal, ik kreeg vragen over hoe het met Henk gaat en of zijn ziekte consequenties heeft voor ons inkomen. Het is eigenlijk moeilijk om te zeggen hoe het gaat. Het ging steeds beter, maar gisteren en vandaag is het weer wat minder. Hij krijgt goed eten, veel ontspanning en beweging. Ik probeer ervoor te zorgen dat hij steeds, al is het maar even, beweegt. Dus even rondlopen, of als de deurbel gaat de deur open doen enz. enz. Niet te lang achter elkaar zitten want alsjeblieft geen stolseltje meer. Stolseltjes zitten sterk in zijn familie. 
En buitenlucht, zuurstof ... we waren een eind op weg, maar gisteren en vandaag viel het wandelingetje hem zwaar. Als hij minder wandelt zal ik weer af en toe een stukje aspirine geven, als bloedverdunner.
Vanmorgen kwam ik weer achter een paar fouten van het ziekenhuis, waaronder de duur van het medicijn dat hij heeft. Niet tot 20 april, wat me ook al heel erg lang leek, maar nog 9 dagen. Goed lezen, goed nadenken, het blijft erg belangrijk. Ik heb hier eerder overheen gelezen. Op het papier staat de datum in april, maar het aantal pillen is tot 1 maart. Met deze fout ben ik erg blij! Dan kunnen we eerder opbouwen. Of de ontstekingen over zijn vraag ik me af. Maar de medicijnen voor de dubbele longontsteking heeft hij al een paar weken niet meer. We zullen zien hoe het zich ontwikkeld. Laten we hopen ten goede. We zullen het zien, als we naar het ziekenhuis moeten voor een foto en gesprek. Dat is begin april, omdat antibiotica nog zo lang in je bloed blijft zitten.
En ja, het heeft een lichte financiële consequentie, maar dat interesseert me niet. Het enige wat ertoe doet is dat Henk geneest. Als we leefden zoals we de afgelopen tijd deden, dan werd het lastiger. De eigen bijdrage wordt er een dezer dagen afgehaald en dit zou dan tot roodstand geleid hebben.