zaterdag 4 februari 2017

Hoe het gaat met het budget, combinatie en winters pakket

Soms doe ik een paar dagen over een bericht, zoals nu. Dan is er al iets bij wat u gelezen heeft, maar een deel is nieuw. Nu zijn er twee stukjes nieuw. Soms horen dingen bij elkaar.
Ik hoop trouwens dat u geniet van een rustig weekend. Net zag ik een ambulance en dan denk ik terug aan de rare maand januari. 2 januari (eigenlijk Oudejaarsavond) is het allemaal begonnen. En het is nog bezig

Met het budget gaat het heel goed. We proberen het een jaar op deze manier en misschien komt er nog een jaar bij. Of we gaan er de eerste jaren, misschien in aangepaste vorm mee door. De maand januari had ik maar ongeveer €20 per week bij Beterbio uitgegeven. Het was gisteren dus nodig even wat extra boodschappen te doen. Ik had €26.02 over van januari. De boodschappen waren €20,49. Dit betekent dat er nog €5.53 over is.


En dan nu onze grappige lunch van gisteren.Peulvruchten en rijst samen is een bekende en gezonde combinatie. Die combinatie zorgt voor hoogwaardige eiwitten. Toch zal je niet vanzelf denken aan erwtensoep en rijst. En dan ook nog een aardappel in stukjes erbij en ... stoofpeertjes, heerlijk! Op zich is de basis vanzelfsprekend bij elkaar, maar de uitvoering is iets anders.
Een goed vullende lunch. Ik vind niets leuker dan iets lekkers te maken met wat er is. We kregen het er ook warm van. Dat was fijn want Henk heeft het steeds koud. Door de ziekte en door minder bewegen, waardoor het allemaal niet zo goed stroomt.
Ik heb trouwens niets zoets door de stoofpeertjes gedaan. Ze zijn heel zoet van zichzelf. Ik heb ze langzaam rood laten koken in een scheutje sinaasappelsap, water en kaneel. Hoe er dan toch een stroperig sausje ontstaat snap ik niet zo goed. We hadden de peertjes twee keer bij de warme maaltijd en twee keer als toetje. Een keer bij havermout, een keer met romige geitenyoghurt.


                                

Een heerlijk winters pakket bij Beterbio besteld.

Aardappelen: Voor stamppot, voor gebakken aardappels met uien en peterselie van het balkon en
voor de bietensalade.
Aardpeer: Met wortel (heb ik altijd) en ui uit de oven. Ik maak er quinoa of boekweit bij, dat weet ik nog niet
Bananen: Smoothies, toetje, cake en havermoutrepen
Bietjes: 2x voor bietensalade en 1x in de sapcentrifuge (gebruik ik die ook weer eens. Van de pulp maak ik muiffins met chocolade denk ik.

Gember: Voor thee,voor gemberkoekjes en een stukje ga ik denk ik planten

Prei: 1 x bamiachtig en 1x als soep
Veldsla. 1x met appel en 1x met olijven
Winterpostelein:
Stamppot met een hand kaasblokjes en een hand plantaardige spekjes  Witlof: Witlofsla bij de gebakken aardappelen en 1x uit de oven met een beetje room
Zoete aardappelen: Van de helft frieten met zelfgemaakte mayonaise en zelfgemaakte appelmoes want ik heb nog veel goudrenetten