zaterdag 18 februari 2017

Tentoonstelling en experiment geslaagd!

Op Valentijnsdag zijn we naar de Buitenplaats in Eelde geweest. Op zich al een klein, mooi museum.
Er was een tentoonstelling van de schilder Albert Joseph Moore (1841-1893). Het is de eerste keer dat zijn werk in Nederland wordt getoond. Albert Moore was een tijdgenoot van Sir Lawrence Alma-Tadema. 
Zowel Albert Moore als Alma-Tadema staan bekend om hun schilderijen van prachtig, in klassieke gewaden geklede vrouwen in een setting geïnspireerd op de klassieke oudheid. En in bijna elk schilderij zijn de mooiste bloemen! Vervuld gingen we naar de Jumbo.

Ik vergat die naam altijd, maar sinds Henk zei dat ik aan grote oren moet denken vergeet ik het niet meer. Ze hebben er niet alleen veel biologische spullen, maar ook veel superfood. Ik koop daar nu alleen de goedkopere spullen van en in juni weer alles, voor de voorraad.

En dan het geslaagde experiment. Tussen de middag maakte ik boekweitwraps met de rest van pittig geroerbakte kool, andere groentes en een handje pinda's. Oh, het was heerlijk! Dit wordt een wekelijks terugkerend gerecht denk ik. Met uiteraard steeds een andere vulling. De zoete met appelstroop was trouwens ook zalig. 
En ik heb ze zacht en lang gebakken. Het zijn geen pannenkoeken! Maar ik denk dat ik het de volgende keer wel op iets meer warmte kan doen want dit, en dat was het enige nadeel, duurde wel heel erg lang. Ik heb het recept meteen geplaatst. Erg gemakkelijk en veelzijdig.