woensdag 6 december 2017

Sinterklaas en oproep

Heeft u Sinterklaas gevierd? Elk jaar denk ik met weemoed terug aan vroeger en niet alleen hieraan!
Er is veel wat ik mis en het wordt eerder sterker, dan minder sterk. Het heeft met de persoonlijke herinneringen, maar ook met het wereldbeeld te maken. Het gaat samen. En natuurlijk was ik jong en lag er nog een leven voor me. Daardoor besef je op het moment zelf ook niet altijd de waarde van iets. Het was vertrouwd en mooi, maar nu besef ik veel meer hoe bijzonder het was!
Ik koester de herinneringen.

Henk en ik hebben het heel klein, maar gezellig gevierd. Iets uitpakken blijft feestelijk.
We hadden allebei €5 om bij Het Goed een boek uit te zoeken. Het werden er vier! Ingepakt, per boek een gedicht erbij, zelfgemaakte speculaas erbij en zelfgemaakte marsepein met een chocoladelaagje erom, verrukkelijk! We kochten die vroeger bij de Aldi, zo'n stammetje. Er zat een beetje drank in. In de bakkast had ik nog een flesje Kirsch, waar ik al een levenlang mee doe. Het proeft werkelijk hetzelfde. Jammer dat ik niet meer maakte, ik heb er nu zo'n zin in, het water loopt me in de mond. Ik had de marsepein anders gemaakt, namelijk met een beetje kokosolie door de gemalen amandelen. Als zoetmiddel gebruikte ik dadels, die ik mee maalde en voor een natuurlijk zoete smaak zorgde. En dan nog een paar rozijnen en de kirsch.
Ik zal zo het recept plaatsen.  Ik ga het binnenkort zeker nog een keer maken.

Oproep
Jezebelle, je stuurde mij een bericht naar 'telefonischehulp'. Maar ik kan dat bericht niet beantwoorden want er staat noreply bij. Maar dank voor je lieve woorden! Blij dat je zo van mijn boek(en) geniet. Ik hoop dat je hier ook komt en dit leest.  Goede dagen gewenst! (En stuur je me even je e-mailadres?)