dinsdag 7 december 2021

Polarisatie

Er zijn mensen die hun bloed laten testen op corona en regelmatig komt er uit dat ze, zonder het gemerkt te hebben, corona hebben gehad. Een vrouw had het ook gedaan en zei dat ze nu een coronapas kreeg, maar dat ze die natuurlijk nooit zou gebruiken omdat ze dan meedeed aan een controlemaatschappij waar mensen worden uitgesloten.
Ditzelfde zag ik net bij positieve coronatesten, dat het voor 1/3 onduidelijk is of iemand wel of niet gevaccineerd is en dat de groep van wie het niet duidelijk is elke maand groter wordt. "Ik laat het niet weten omdat ik niet mee wil doen aan gegevensverzameling".  

Heeft u zich verdiept in de werkzame stoffen van de verschillende vaccins?
Ik begrijp niet dat mensen zich vol laten spuiten met iets waarvan er over de werking op de lange termijn nog niets duidelijk is. Ik zeg nu volspuiten omdat er mensen zijn die zeggen geef mij elke maand maar een boosterprik. Wij willen een prik al niet, met invloed op je dna en immuunsysteem*, maar twee, drie, vier (gebeurt al) en ik las zelfs dat er gesproken wordt over een vijfde. Dan is er natuurlijk de booster en volgend jaar herprikken. Daarna weer en weer. En dan zijn er nog de varianten. 
NRC: "Mogelijk twee keer herpikken in 2022. Kabinet reserveert 134 miljoen euro."
De farmaceutische industrie zegt dat ze in de experimenteerfase zitten. En ze zeggen dt ze De geneesmiddelen informatie bank geeft wat meer informatie. Er wordt duidelijk dat er veel onbekend is, maar ik dacht dat er eigenlijk geen bijsluiter was, maar die is er wel. Niet voor de toekomst, maar voor nu. Als u op de naam klikt links, komt u op het desbetreffende vaccin en van daaruit krijgt u als u op etiket en patiƫntenbijsluiter klikt meer informatie.

*Zowel het vaccin van Pfizer/BioNTech als dat van Moderna werkt met een nieuwe vaccintechnologie: mRNA.

In tegenstelling tot de traditionele vaccins, waarbij een verzwakt of gedood virus ingebracht wordt om een immuunreactie op te wekken, spuit men bij deze vaccins de instructies om een bepaald eiwit te maken in. Die instructies bestaan uit een stukje genetisch materiaal, mRNA, dat in onze cellen omgezet wordt in het spike-eiwit van het coronavirus en zo je immuunsysteem voorbereidt op een aanval van het coronavirus zelf.


-----


Als Hugo de Jonge zegt dat de boosters er op tijd zijn voor vakantiebewijzen, dan kruipt de wanhoop omhoog. Help! De Denker des Vaderlands zegt dat als dit echt een crisis was er wat geleerd zou zijn. Ik kon dit artikel niet lezen want het staat in de Volkskrant en ik weet niet of het hem hierom gaat, over doorleven zoals eerst met alle gevolgen voor de aarde en de invloed die dat op mens en dier heeft. Misschien gaat het wel over heel iets anders, maar de bedoeling van een crisis is inzicht. Als het niet zijn woorden zijn, dan de mijne.

Polarisatie is destructief. Persoonlijk zorgt het voor spanning, maakt het machteloos en verdrietig. In het groot is het destructief omdat er niet samengewerkt wordt, en er een negatieve sfeer heerst waar niemand in gedijt. 
Ik ben dolblij met de mensen die opkomen voor vaccinvrije mensen. Het steunt en ondersteunt en zo zorgt het dat de moed niet verloren wordt. Het zijn er gelukkig steeds meer. 

Ik hoorde een voorstel; Als iedereen hun vinkje van de telefoon zou verwijderen zou dat zo'n krachtig signaal zijn. Een signaal tegen stigmatisering. Voor vrijheid! In een klap zou alles anders zijn want tegen die positieve kracht is niets bestand.
Nu is het dit, over drie jaar kan het iets anders zijn. 
Wat zou het mooi zijn, als iedereen op zou staan ...