vrijdag 31 december 2021

Jaarafsluiting

Lieve allemaal, de laatste dag van het jaar. wil ik graag nog even bij u zijn.

Vorig jaar sloot ik het jaar hier af en ik plaats dezelfde regel. 

Waar was ik het afgelopen jaar dankbaar voor, wat vond ik belangrijk, wat was fijn en waar ben ik tevreden over? (En hoe zou u dit beantwoorden?) 

Er was overal veel narigheid maar er waren ook andere dingen en daar wil ik het jaar graag mee eindigen.

Dankbaar

 • De uitkomst van Henks cystoscopie├źn en dat hij na de laatste hoorde dat hij pas over een half jaar terug hoefde te komen. Wat fantastisch.
 • Dat we elke dag onze liefde vieren.
 • Voor de reacties op mijn telefoonwerk.
 • Dat we zo'n lieve buurman hebben gehad.
 • En dat we zo'n lieve buurvrouw hebben!

Fijn

 • Het uitstapje van ons 40 jarig samenzijn. Wat hebben we genoten van de Achterhoek, de mooie plaatsen en de sfeer. Om nooit te vergeten. We vierden onze liefde en dat doen we elke dag! Maar om dat om te kunnen zetten in zoiets. .. wat een verwennerij. En wat een geluk dat we nog naar al die mooie musea mochten. Het was anders werkelijk minder geweest. 
 • Het grootste deel van het jaar vond ik de telefonische hulp heel fijn om te doen.  
 • Het dagelijkse leesmoment aan het eind van de middag met een kopje koffie en koekje of stukje chocolade. Het kwam er niet altijd van, maar wel steeds meer. Dit is nu een lievelingsmoment van van de dag. We kijken er elke dag naar uit.
 • De mooie boeken die ik heb gelezen. Geen museum, geen bibliotheek om even lekker te zitten, maar gelukkig is er altijd onze eigen bibliotheek, met heel veel boeken waarvan er nog veel wachten om te worden gelezen. Ik heb trouwens wel verschillende bibliotheekboeken gereserveerd. Dat was ook fijn.

Tevreden

 • Dat we ondanks alle beperkingen ons leven konden leven zoals we dat het fijnst vonden (op de onnodige beperkingen na. Niet de beperkingen van de regels maar van onze kleine veilige geneugtes). 
 • Het buiten zijn elke dag wat in moeilijke tijden nog belangrijker is. We wonen niet op 3 hoog achter met misschien weinig licht en lucht. Hier hebben we dat in overvloed.
 • Met de beslissing die ik heb genomen om (bijna helemaal) te stoppen met het telefoonwerk. Het voelt nog steeds een beetje lastig (ik laat mensen in de steek) en onwennig, maar vooral bevrijdend. Het geeft me rust, heerlijk. Het zal op den duur vast wennen. 

Vanmorgen als ochtendwandeling een verwenzakje (Oliebollen, appelbeignets, ook 2 uit de oven en 2 ananasbeignets) bij die goede banketbakker gehaald. Ze konden alleen de bestelling niet vinden want ik had het gisteren pas besteld, beetje dom. Thuisgekomen zag ik dat het suikerbroodje er niet bij zat. Daar is Henk zo gek op.Ik ben dus weer naar de winkel gedraafd om het op te halen. Wil zoiets nooit uitstellen. Daarna lekker ontbeten.

Ik wens u een heel fijne Oudejaarsavond!

Niet te zeggen hoe lekker alles was (na een kopje linzen-kerriesoep).