zaterdag 25 december 2021

Kersthapjes

Zoals altijd voor de lunch heerlijke champignonragoutpasteitjes. De pasteitjes waren van volkoren meel en dat vonden we nog lekkerder. Er zijn nooit tomaatjes in de winter, maar met Kerstmis maak ik een uitzondering en deze waren zo mooi kerstrood! 
Dit toetje hadden we Tweede Kerstdag. In tegenstelling tot het dessert van Eerste Kerstdag (de strassendreck) was dit heel licht. Zelfgemaakt bananenijs met een scheutje sojamelk en 
cranberrycompote. Een verrukkelijke combinatie.Voor de lunch van 26 december hadden we na een kopje broccolisoep warme chocolademelk met schuim in een kerstmok. Daarbij kerststol en een stukje kerstkrans. We kregen die van de buurvrouw van de fantastische banketbakker in de buurt. Lekkerder kon niet en dat gold ook voor de stol van de Jumbo. Niet zacht, zodat niet onder de snelbinder kon (Maarten 't Hart, al gaat het dan om gewoon brood) maar stevig, zoals de oorspronkelijke Duitse Weihnachtstol.
De maaltijd van Eerste Kerstdag, alleen zonder spruitjes. Er gebeurde het een na het andere waaronder de pot kefir die op de grond viel. Ik heb ook maar twee pitjes om op te koken. Ik had de spruitjes even moeten koken en daarna in de oven, bij de aardappelpuree. Ik ga dat binnenkort nog maken. Als de spruitjes een paar minuten gekookt hebben doormidden snijden, een lepeltje olie erdoor en in de oven bakken tot ze lichtbruin zijn. Er moest natuurlijk wel iets groens bij en erwtjes zijn er altijd en kunnen altijd. Het wijnglas in een beetje te vol. De goedkoopste Aldiwijn in een kristallen glas. :-)