woensdag 22 december 2021

Voorbereiding

Ik ben nu eenmaal heel traditioneel, niets aan te doen. Het vlees morgenavond is vervangen door een plantaardige schnitzel, maar verder ...
Romige aardappelpuree, rode kool met appeltjes, misschien spruitjes en cranberrycompote. 
Strassendreck met rode jam toe. Ik denk dat het in mijn boek staat, maar het is gewoon stijfgeklopte )soja) slagroom met pure chocoladevlokken op rode jam. In een klein glaasje doen want het wel machtig, maar zo lekker (Henk verheugt zich al) en heel kerstig.



450 gram verse of diepvries cranberry's in sinaasappelsap van een sinaasappel een paar minuten zachtjes koken. Om het een beetje in dezelfde Canadese sfeer te houden (al zijn er cranberry's op Terschelling) doe ik er 4 eetlepels ahornsiroop bij en een snufje kaneel. Dat is alles, zo klaar en overheerlijk. Beetje zuur, beetje bitter, maar niet te.