donderdag 2 december 2021

Onzeker

 

Ik hoorde een arts uit het Antoniusziekenhuis zeggen dat we moeten stoppen met ongevaccineerden tot zondebokken te maken. Er werd een beloofd land voorgesteld, dat als er veel mensen gevaccineerd waren alles goed kwam. Nu is 85% gevaccineerd en het gaat slechter dan vorig jaar. Wij doen voor iedereen ons best en zijn niet op zoek naar zondebokken zei hij. Ook al is 100% gevaccineerd, we gaan er niet komen. De capaciteit van ziekenhuisbedden is belangrijk.  
In Duitsland zijn op 100.00 inwoners 48 IC bedden, in Nederland nog geen 7. 

Henk zei gisteravond: "Het lijkt of we in een nachtmerrie zijn beland". Het is beangstigend allemaal en zeker als we niet meer in overeenstemming met onszelf kunnen leven. Als je iets moet doen terwijl alles op elk niveau in je NEE zegt. Dan is dat wat altijd een hoog goed is geweest opeens niet meer van belang. Het is een taboe het over de 30er en 40er jaren te hebben. Het is voor een groot deel ook totaal anders, maar allerlei dingen niet mogen(deels zinvol, deels helemaal niet), en dat er zelfs iets met je lichaam gebeurt wat je absoluut niet wil ...
Dan is het einde zoek.
Ik ben ervan overtuigd en iedereen kan bedenken, dat vaccinatie op vaccinatie voor grote problemen zal zorgen. Als het immuunsysteem steeds zwakker wordt, wordt de gevoeligheid voor virussen steeds groter. 

Het maakt voor mensen die het voor het zeggen hebben niet uit wat artsen en wetenschappers die heel anders staan in dit hele gebeuren  vinden (wat ik heel vreemd vind) , laat staan dat Hugo de Jonge naar mij luistert. Het geeft een machteloos gevoel dat er geen openheid is en het land verscheurt raakt.
Alleen de praktijk kan voor een ommekeer zorgen, verder niets. Portugal, Israël.
Men verwachtte niet dat gevaccineerden besmettelijk zouden zijn en ook niet dat het vaccin na korte tijd minder zou werken. Mensen die iets anders zeiden werden voor gek verklaard. 
Na invoering van de qr pas waanden mensen zich veilig en steeg het aantal besmettingen enorm. Het is toch bijna grappig, dat mensen die zich om medische redenen niet kunnen laten vaccineren (waar Henk en ik net zo goed toebehoren. Ik wist trouwens niet dat een ontsteking aan het hartzakje ook als bijwerking gemeld is bij vaccineren) wel een qr code mogen hebben. Net of je met een ziekte geen mensen kan besmetten.  

Wat er genetisch op de lange duur gaat gebeuren weet niemand. Er is vaker onverwacht later enorme schade ontstaan. Laten we hopen dat zoiets niet gebeurt. Er moet wel iets anders sterks gebeuren, anders verandert er niets.  Als miljoenen mensen door verminderde weerstand ziek worden moet er een vaccinatie komen om alle eerdere vaccinaties ongedaan te maken. :-)

We zeiden gisteravond tegen elkaar: Wie had 5 jaar geleden gedacht dat dit nu allemaal met ons zou gebeuren, dat er zoveel onzekerheid zou zijn. Ik heb wel altijd sterk het gevoel gehad dat de aarde terug zou slaan om wat wij allemaal gedaan hebben. Terugslaan omdat het rigoureus anders moet, ten goede! Wat er nu gebeurt gaat vooral over en is vooral voor de symptomen. Het lost niets op en virussen zullen blijven komen, net zoals ander gevaarlijks als enge muggen.

Ik gaf Henk net een knuffel en hij vroeg: "Ben je gevaccineerd?" :-) Naast alle hartkloppingen die we hebben in deze tijd zuig ik elk moment van lichtheid naar binnen. En alles wat mooi is! Wat iets toevoegt aan mijn zieltje. Dan kijk ik in een boek naar een mooi schilderij en het komt vanzelf diep binnen. Ik word er deel van. Even stilte. Dat is heilzaam.

Angst maakt dat mensen ver kunnen gaan. Ver in volgzaamheid, maar ook in het verliezen van zichzelf. Wat heb ik dit vaak gezien, ook in allerlei andere situaties. Juist in andere situaties want daarom kwamen cliënten bij me. Pas als het helemaal mis ging werd er help geroepen. 
Ik schreef eerder over intuïtie, het diepe gevoel of iets goed is of niet. Na God is het de enige kracht die wij nu voelen, de kracht waar ik op vertrouw. We kunnen niet anders dan onszelf en dus anderen trouw zijn. Als het bij jezelf niet goed zit, niet klopt, heeft dat altijd consequenties.