maandag 6 december 2021

Henk en cijfers

Arme Henk heeft een heel dik oog, wat door zijn allergie komt. Naast zijn psoriasis, die nu open is, ontstaan er soms de gekste dingen. Jaren geleden had hij opeens een heel dikke voet en later ook een heel dikke  tong. Het verdwijnt weer maar de allergie niet. Dat zit diep en had zijn vader ook. Hij heeft dus altijd zijn immuunsysteem hard nodig en niet alleen hiervoor. Zelfde geldt voor mij. 

Waar hij last van heeft vind ik zoveel moeilijker dan waar ikzelf last van heb schreef ik eerder. Ik schreef ook eerder, maar ik moet er nu weer aan denken, dat ik er niet tegen zou kunnen als mijn kinderen iets zouden hebben, mijn hart zou breken. Hetzelfde geldt voor dieren. En dat heb ik ervaren met Wietse waar iets vreselijks mee gebeurd was. Die liefste, grappigste poes, die na een voor mij onbekende gebeurtenis zo zwaar getraumatiseerd was, ik zal het nooit vergeten, die totale paniek toen hij weer thuis was. Ik heb hem niet kunnen beschermen. Gelukkig hadden we tussendoor veel heerlijke momenten met hem. Ik zal hem altijd missen. Aan een poes die ik wel gered heb, heb ik een besmetting overgehouden. Elke dag last van, maar ik zou het zo weer doen. Wel veel bewuster!
Ik kan niet liever voor Henk zijn dan ik ben, ik stroom altijd over van liefde voor hem en uit het ook de hele dag door en andersom. Ik ga proberen nog, nog, nog meer te doen voor hem wat hij juist nu nodig heeft. Het ziet er vreselijk uit maar hij wil denk ik niet dat ik er een foto van plaats.Het mag toch, als ik maar een balkje over zijn ogen doe :-) 
Ik laat alleen het oog zien, niet zijn huid. 

Zeker fysiek hebben we een zwaar leven en toch ervaren we ook nu nog veel moois. Financieel gaat er waarschijnlijk ook het een en ander veranderen, met grote gevolgen, maar daar kom ik op terug.

Ik zag dit in de Vlaamse Standaard van eind oktober, het gaat dus niet om afgelopen vrijdag. Nu schijnt het verschil veel groter te zijn, maar ik heb dat 1x gelezen dus ik durf het niet op te schrijven.
Bij dit zeer beheerste artikel, met ook iemand die het gewenste benadrukt, stond dat het heel wat voeten in de aarde had om het naar buiten te brengen. Heel erg en alleen hierdoor al kan iedereen weten dat dit het topje van de ijsberg is.
"Coronacommissaris Pedro Facon maakte vrijdag voor het eerst cijfers bekend over het aantal gevaccineerden die, ondanks hun prik, toch met covid-19 in het ziekenhuis belanden. Die cijfers stellen het beeld bij dat de vierde golf vooral degenen treft die de vaccins weigeren.
In de week van 12 tot 18 oktober waren maar liefst 337 van de 614 patiënten die in het ziekenhuis werden opgenomen wegens covid-19 volledig gevaccineerd. Dat komt neer op 55 procent. Op de afdeling intensieve zorg ging het om 62 van de 138 patiënten. De cijfers zijn ­onderhevig aan schommelingen, maar het is nu duidelijk dat een ­behoorlijk deel van de covid-patiënten wel gevaccineerd was."

We worden met cijfers om de oren gegooid en uiteindelijk gaat het om heel andere dingen.
ik weet inmiddels wel dat veel niet naar buiten gebracht wordt. Dat er werkelijk censuur is wordt steeds duidelijker en de eenzijdigheid wordt hierdoor steeds bevestigd en ik vind dat heel gevaarlijk. Toch blijf ik vertrouwen dat er een moment komt dat alles duidelijk wordt.

Soms plaats ik iets wat bijdraagt, zoals dit:

"Sommige politici spreken nog steeds over de ‘pandemie van de niet-gevaccineerden’. Het is de verklaring waarom steeds meer landen het coronavaccin (willen) verplichten. Maar is dat uitgangspunt correct?
Hoogleraar Günter Kampf vindt van niet. In een goed onderbouwd artikel in The Lancet stelt hij dat volledig gevaccineerde personen hoge virale ladingen kunnen herbergen, SARS-CoV-2 verspreiden en ook ernstige en fatale Covid-19 veroorzaken, zelfs bij andere volledig gevaccineerde personen. Kampf: “De sociale samenhang mag niet in gevaar komen door een verkeerde en beperkte kijk op de epidemiologische situatie.”Prof. Dr. Kampf is universitair hoofddocent Hygiëne- en Milieugeneeskunde aan de Universiteit Geneeskunde Greifswald in Duitsland.

De angst voor alles wat kan gebeuren sleepte me mee. Wat als ... scenario's, oplossingen proberen te bedenken die ik niet kan bedenken. We geven ons over en dat geeft innerlijke rust.
 
We zijn niet ongevaccineerd maar vaccinvrij. Dit is niet van mezelf, ik las het, maar voel het ook helemaal zo, het dekt de lading veel beter."
We zijn vaccinvrij en dat voelt fantastisch.
En zo moet iedereen met vol bewustzijn doen wat voor hen goed is. Ik gebruik het onzijdige woord in plaats van hem. Van Raven geleerd en zo verandert de tijd ...

Henk Fransen, de arts die streefde naar een medicijnvrij ziekenhuis (hoop dat hij daar nog mee bezig is), heeft het niet over vaccins maar over 'de behandeling' en niet over corona maar over 'de ziekte'. 
Hij zegt o.a.: "Volg je eigen wijsheid. Beweeg niet mee met wat niet kloppend voor je voelt. Ook niet een beetje! Geef in het klein uitdrukking aan je diepste integriteit."