zaterdag 21 maart 2020

Belangrijke dag

Ik kan niet geloven dat het vandaag 5 jaar geleden is dat we uit Duitsland vertrokken en hier terecht kwamen. Een lustrum. En drie lustra geleden, dat we Utrecht verlieten.
21 maart was bewust gekozen. Begin van de lente en het begin van een nieuw leven. 
Een moment om te vieren.

Het is een koude dag, maar toch ook een echte voorjaarsdag, de zon schijnt en alles begint groen te worden. 
Normaal gesproken zouden we ergens gezellig een kopje koffie gaan drinken, maar ja, dat kan nu niet. Ik heb een kwark-banaan-pindakaastaartje gemaakt. Een variatie op het herfsttoetje in mijn boek. Ik heb nu een havermoutbodem gemaakt en dan de banaan-pindakaasmousse erop. De volgende keer maak ik een bodem met pinda's erin verwerkt. Ik heb vandaag al 5(!) bananen gebruikt. Eerst in het havermoutontbijt, warm, met blauwe bessen erdoor. Twee kleine, een geprakte en een in stukjes. In de bodem van het taartje zit een banaan en anderhalf door de vulling. Nog een halve in plakjes erop.

We hebben eerder de maandboodschappen gedaan en ruim, dus te veel uitgegeven, maar ook weer niet want voorlopig hebben we niets meer nodig, behalve de basis van groente, fruit en nog zo wat. En het voelt prettig. Alles is aanwezig (wat eigenlijk altijd zo is).