maandag 23 maart 2020

Voorraadmaaltijden (ontbijt)

Vanuit de basisvoorraad die u heeft zijn allerlei voedzame maaltijden te maken en als er nog iets vers bij kan is het nog beter.  
Ik heb Ben ontdekt, een Aziatische man in Duitsland. Ik vind het geweldig om naar hem te kijken. 
Net zag ik hem een vullend ontbijt maken (kan net zo goed 's middags of 's avonds gegeten worden). Zoals mij het liefst is, heerlijk, gezond en betaalbaar. De combinatie havermout en kidney (of bruine) bonen is bijzonder. Het is precies de goede combinatie van granen en peulvruchten. Ik maak allerlei variaties met havermout, zowel zoet als hartig, maar hier was ik niet opgekomen. Ik kan niet wachten om het te proberen. Ik zal hier een goedkopere versie van het ontbijt geven:

Havermout

Pindakaas
Agave (Aldi), dadelstroop, appelstroop of honing. Appelstroop is het goedkoopst. Jam is vast ook lekker.  
Pinda's
Hij doet er naast de banaan als fruit kersen en banaan bij. Kersen zijn er nu niet. Wel uit pot natuurlijk 

Vers fruit: 

Banaan en kiwi's
Banaan en sinaasappelpartjes
Banaan en en een mandarijntje
Banaan en stukjes peer
Banaan en fruit uit de diepvries, een soort (bramen, bessen, frambozen, mango of gemengd)

Als vers niet kan, ook uit de voorraad

Banaan en ananasstukjes op sap
Banaan en rozijnen 

Ontbijt van Ben 

https://www.zentrum-der-gesundheit.de/haferflocken-porridge-asiatisch.html

Nog een ontbijtje van Ben:

Rijstepap van gemalen bruine rijst. In plaats van alle gedroogde vruchten alleen rozijnen of met rozijnen en stukjes abrikoos en/of dadels. In plaats van pistachenootjes stukjes andere noot of gehakte pinda's.
https://www.zentrum-der-gesundheit.de/rezepte/reisbrei-mit-fruechten-fruehstueck

Andere granen zoals boekweit of quinoa als basis zijn ook heerlijk als ontbijt. Ik had laatst quinoapap met stukjes peer en kaneel gemaakt.