maandag 14 maart 2022

Geen gunst

Hoe kan je vluchtelingen een oud (gemaakt voor de eerste fase) en tegelijkertijd experimenteel vaccin aanbieden?? Daarbij is er geen sprake van een bedreigende ziekte en is er dus geen enkele noodzaak voor een vaccin. En het dan aanbieden als een cadeautje, als een grote gunst ... verschrikkelijk. Als ik zoiets zie dan moet ik me daarna echt op iets anders richten om het weer wat op de achtergrond te krijgen.   

Ik zat net weer te denken waarom vraagt niet elke Nederlander (elke wereldburger!) in ziekenhuizen, aan de GGD, aan Kuipers waarom worden er nog vaccins gegeven???

Niemand zal er antwoord op kunnen geven.

Maar niemand vraagt het.

Om wanhopig van te worden.

Ze moeten op, verdienmodel, macht. In ieder geval geen gezondheidsreden.
Een mevrouw die we kennen, 3 prikken gehad, daarna kreeg ze Omikron en ze is dus goed beschermd, maar nu gaat ze voor de 4e prik. Ik praat er alleen met mensen over als het kan. Soms gaat het vanzelf, als het een beetje open voelt en dan krijg ik een glazige blik. Nooit gedacht dat er ook andere mogelijkheden waren. Als je stopt met denken kan alles. Ik zou willen beschermen, alles en iedereen, overal.