vrijdag 11 maart 2022

Regimes

Door de afschuwelijke oorlog in de Oekraïne wordt andere narigheid ondergesneeuwd. De rest lijkt minder belangrijk maar is dat niet. Het bestaat naast elkaar. 

We zagen een documentaire over Melbourne, de tweede stad van Australië. Melbourne was een van de meest leefbare steden van de wereld. Overal cultuur, heel veel groen en ondanks het grote aantal mensen dat er woont heerste er een heel ontspannen sfeer. Nu is Melbourne helemaal het tegenovergestelde. Het is een gevangenis geworden, een onleefbare stad. We zagen deze documentaire in delen want in een keer zien konden we niet aan. 
https://www.blckbx.tv/corona/battleground-melbourne-het-verhaal-dat-r-moet-worden
Mijn hart zou het kunnen begeven door hoe de wereld zich ontwikkeld*. Iedereen zou deze documentaire moeten zien. Nog steeds hebben veel mensen geen idee wat er overal gebeurt omdat het onzichtbaar blijft. En het is voor een deel van de mensen een brug te ver om zich te v verdiepen, om de waarheid te willen weten. Als je hiernaar kijkt met elke seconde meer verbazing en walging dan denk je waar gaat dit over??? Wat is de situatie van de ziekte die er geweest is en hoe wordt er omgegaan met mensen die een andere mening hebben. Mensen die in vrijheid willen leven. 
Na obesitas scheen angst doodsoorzaak nr 2 te zijn in de ernstige fase van corona. Ik hoorde dit en heb me er verder niet in verdiept maar ik weet wel dat stress heel slecht voor je immuunsysteem is. En iedereen werd bang gemaakt. De mate waarin en op elke manier verschilt per land. Als er een Europese polariserende coronapas gaat komen zullen Europese landen misschien behoorlijk dicht bij elkaar komen.

Zoiets als in Melbourne komt in Duitsland. Ik zag het hoofd van minister Leuterbach, wat een engerd. Naast dat hij zichzelf tegenspreekt (vorig jaar oktober zei hij dat iedereen boosteren niet zinvol was en 18 dagen later zei hij dat iedereen geboosterd moest worden) leeft hij buiten de werkelijkheid. Bijna iedereen krijgt Omikron en hij en velen met hem denken nog steeds dat een vaccin dat voor een ander virus gemaakt is helpt. En al zou het helpen, waarom? Je maakt iets kapot wat goed is.
Hoe kan dit nou toch??? En het dan ook nog willen verplichten.
We hebben even opgelucht adem gehaald, maar ten onrechte, tenminste wat de wereld betreft. Hoe het in Nederland zal gaan, geen idee. Als er op een plek onzinnige dingen worden gezegd en onzinnige dingen gebeuren kan het op een andere plek ook. De mevrouw achter de kassa toen ik zei dat we zo blij zijn met de vrijheid ja, zei voor zolang het duurt. Maar ondanks de angst voor wat komen gaat laven we ons nu aan die vrijheid.
Fysiek hebben we het allebei nogal moeilijk, daarom was het wat stiller, de afgelopen dagen, mijn excuses. Ik hoop er weer meer te zijn en van alles met u te delen. 
Binnenkort gaan we iets moois voor onszelf doen, nu mag het. We zijn eraan toe.

Ik hoor alsmaar mensen die Omikron hebben (en dat met al die vaccinaties. Is er niet een weldenkend mens die zegt en nu is het afgelopen met dat geprikt, klaar!) en al kan het soms pittig zijn, een ziekenhuis hoeft zelden en meestal is het mild. Er gaan niet meer mensen dan normaal dood, integendeel. Ik sprak gisteren een vrouw die vertelde dat haar vriend gevaccineerd en geboosterd is en nu voor de 2e keer corona heeft en flink ziek is. Het vaccineren helpt niet, maar het doet ook geen goed en hoe vaker hoe slechter. Dit is mijn gevoel en we zullen zien hoe het zich ontwikkeld, al blijft op dit moment ook veel verborgen wat betreft bijwerkingen. En dan nog iets grappigs, maar ook ... Een paar weken geleden hebben we een kennis naar een teststraat gereden. Ze had Omikron en later zei ze: "jullie zaten dichtbij me dus jullie kunnen wel besmet zijn, maar o nee, we hadden onze jassen aan. :-)

*Als je ziet wat er dan ook nog op andere plekken gebeurt. Er komt overal veel opgekropte agressie uit. Als mensen geen andere uitlaatklep hebben dan kan alles een aanleiding zijn voor ontlading. Het is al jaren bezig maar hoe er met de pandemie is omgegaan speelt een heel grote rol. in de escalatie. De hele dag zijn er voorbeelden te over. Ik schrok ook van wat de Russische mensen die hier al jaren wonen en tegen elke vorm van oorlog zijn, nu allemaal meemaken, verschrikkelijk.

Om dit bericht positief te eindigen ... Er zijn overal veel mooie initiatieven. Net keek ik terug en ik zag een stel dat twee kinderen heeft bij Jinek aan tafel. Ze zijn 1500 km naar Polen gereden om Oekraïense vluchtelingen op te halen en mee naar huis te nemen. Ze hielden een bord op en vroegen om een moeder en een kind. Opa was nog in Lviv. Hij mocht niet mee want in de bus met vluchtelingen van Oekraïne naar Polen mochten alleen vrouwen en kinderen. Via een oproep in facebook is opa door een Groninger die de oproep zag opgehaald. Nu is hij met dochter en kleinzoon herenigd. De sociale media is vaak fantastisch!