dinsdag 29 maart 2022

Koolhydraatarme periode

Alles in het teken van een weer tijdelijk dieet/manier van eten. Op zich eet ik natuurlijk het liefst zoveel mogelijk plantaardig en gewoon brood, maar het is even niet anders. Ik maak  heerlijke gerechten, met vooral veel groente. Ik zie het als medicijn en ben er dankbaar voor. Met eitjes van vrijlopende kipjes ben ik altijd blij! Ik kreeg ze van vriendin-kapster. Het zijn heel kleine eitjes met heel veel smaak en vol voedingsstoffen. Ik maakte een grote, heel dunne omelet van 1 eitje per persoon, aangevuld met water, peper en zout. Gevuld met snijbonen in wybers en daarop komkommersla.


Een groentecurry (gebakken ui, knoflook, wortel, bloemkool, boontjes, erwten) met verantwoorde koolvis, flink kerrie en kokosmelk. Fijngeknipte selderij (of peterselie) eroverheen. Een heerlijk gerecht, wat steeds aangepast kan worden door de beschikbare groente (of diepvriesgroente) van het moment.
Op deze broodjes ben ik wel een beetje trots, heel eenvoudig om te maken en koolhydraatarm. Geroosterd vind ik ze nog lekkerder.

100 gram amandelmeel mengen met 2 eetlepels psyllium, volle theelepel wijnsteenpoeder, klein theelepeltje zout, restje kwark* en aanvullen met water. In totaal is ongeveer een kop. Half uur laten staan. Het wordt nu door de psyllium een samenhangend geheel. Bolletjes van maken en deze een beetje platdrukken. 25 minuten bakken op 180 graden. Ik deed het in de airfryer. Geroosterd vind ik ze nog lekkerder.

 


*Ik heb het de laatste paar keer alleen met water gedaan. Dan iets meer dan 100 gram amandelmeel en de beker water net niet vol.