dinsdag 15 maart 2022

Kweken van groente en fruit uit de winkel en andere woorden

Hier is heel veel geduld voor nodig, maar het lijkt me leuk om te doen. Ik wist niet dat je op deze manier met een kool uit de winkel een nieuw kooltje kan kweken.
https://www.youtube.com/watch?v=yPpEjwpmkuc

Hetzelfde geldt voor aardbeien! Ik heb toch het een en ander gedaan, maar echt nog nooit zaadjes geoogst van aardbeien. Ik kan niet wachten om dit te gaan proberen.
https://www.youtube.com/watch?v=yPpEjwpmkuc
En hoe kweek je een appelboom?
https://www.youtube.com/watch?v=ZQmNmatO0Ss

Hoe zuinig we ook moeten doen, morgen ga ik de beste aarde kopen en een 'tuintje' voor 2022 aanleggen. Sommige kruiden zijn er nog; peterselie, bieslook en rozemarijn. De selderij was er nog een beetje maar nu is het alweer een echte 'struik', er is ook al een bosje ruccola en de citroenmelisse komt boven.


Net schreef ik iets bij 'geen gunst', dat nog steeds niemand vraagt naar het waarom en dat ik daar niets van snap. 

Ik zag een gesprek met de tennisser Novak Djokovic. Hij zei:"Niemand vroeg mij in al deze maanden naar waarom laat je je niet vaccineren?" 
Met elke gelijkgestemde ben ik blij, je begrijpt elkaar, het is gewoon zo'n ontzettend duidelijk gevoel, alles in je zegt nee, daar kan je alleen maar naar luisteren, anders verloochen je jezelf. Daar is niet mee te leven. 
Djokovich zei: "Ik heb altijd heel goed voor mijn lichaam gezorgd en dit vaccin past daar niet bij." Hij zorgt veel beter voor zijn lichaam dan ik, maar dat je er zo min mogelijk rotzooi in wil en zeker geen gencode is voor mij niet meer dan logisch. Er werd aan hem gevraagd maar als je dan niet mee kan doen aan Roland Garros? Dan niet zei hij. Maar Wimbledon dan? Ook dat gaat niet door dan zei hij.
Henk vertelde dat hij heel sociaal is, op allerlei manieren bijdraagt. Dat wist ik niet, maar ik heb bewondering voor hem dat hij zichzelf trouw blijft en veel status en geld hem daar niet vanaf brengt. Maar dat hij dan niet kan doen waar zijn hart naar uitgaat, wat zijn grote passie is, tennissen op het allerhoogste niveau ...
Hij is de nummer 1 van de wereld!  Sinds 2020 mag Djokovic de titel dragen van "Big Titles King", door 62 titels van de vier meest prestigieuze toernooicategorie├źn te hebben behaald.
 
Ik ga nooit naar de huisarts, maar ik deed na lange tijd weer eens een poging. Ik zei dat ik door de pijn 2x een stukje paracetamol had genomen (wat niet hielp). De arts zei neem vooral paracetamol, je mag er 8 per dag. Natuurlijk doe ik dat niet en dit bezoekje was kort na wat ik hier publiceerde over de ernstige verontreiniging van het water, oa door paracetamol! 
Het gaat allemaal gewoon door tot er iets gebeurt. Ik hoopte dat de pandemie voor een grote verandering zou zorgen. 
De buurvrouw kwam net aan de deur en vertelde dat ze zich erg naar voelt, bloeddruk 220. We zagen tijdens ons wandelingetje de ambulance bij de huisartspraktijk staan. Voor haar. Ze heeft heel ernstige bloedarmoede. Het bloeddrukmedicijn wat ze heeft wordt sterk verhoogd. En dan zijn er alle andere medicijnen die ze krijgt waaronder bloedverdunners ... en daar maak ik me dan zorgen over. Er zal misschien ergens een bloeding zijn. Elke dag zie en hoor ik dit soort dingen. Er is vaak (soms wel) geen chemische oplossing en toch wordt voor die weg gekozen, met vaak kwalijke gevolgen. 
En dan verheug ik me op mijn 'tuintje', op buiten zijn, op alles wat boven de grond komt, op de lente! De natuur weet alles, er is evenwicht. Al weet ik  dat het beperkt is, ik probeer wel zoveel mogelijk in overeenstemming met de natuur te leven. En alles wat daarmee te maken heeft maakt me gelukkig.