maandag 14 maart 2022

Zadenbrood

Zonnenbloem-pitmeel broodjes
Ik maak ze de dag van tevoren. De volgende dag bak ik ze nog 5 minuten op 150 graden zodat ze lekker warm zijn bij het ontbijt.
1 beker zonnenbloempitten malen. 1 eetlepel psyllium of 1 eetlepel gemalen lijn of chiazaadzaad  2 theelepels wijnsteenpoeder, snuf zout, 1/2 beker water. Alles mengen en 10 minuten laten staan. Met een lepel over 4 muffinvormen verdelen. Niet aandrukken. 
15 minuten in de airfryer bakken op 160 graden.

Of in een ronde of vierkante lage vorm, ingevet of met een bakpapiertje smeren. 25 minuten bakken op 160 graden. Lekker bij een kopje soep met bijvoorbeeld komkommer en kruidenzout erop, of honing. Het is roodachtig en de volgende dag helemaal. Ik heb het ook doormidden gesneden en nog 7 minuten gebakken (halverwege gedraaid) op 180 graden en toen was het knapperig geworden. Zowel zacht als knapperig heel erg lekker. 
Dit is de knapperige vorm.