maandag 28 maart 2022

Uur korter, rucola en de stand van zaken

Ik had woensdag willen schrijven dat mensen die last hebben van het uur korter vanaf woensdag elke dag een kwartier eerder naar bed zouden moeten gaan en een kwartier op zouden moeten staan. Maar ja, nu is het zondag en is de zomertijd ingegaan. U weet hoe ik erover denk. :-) Ik las ook weer dat het niet goed is. Toch blijft het nog steeds doorgaan. 

Het was wel heerlijk weer, de afgelopen dagen. Het was zelfs zo warm dat we een paar keer het zonnescherm lieten zakken.

Ik schreef over de rucola. In de zon. (En natuurlijk een bosuitje, die staan overal!)Het gaat bijzonder spannend worden. We hadden weinig, maar het ging net. Nu met de verhoging van de gasprijs moeten we €150 per maand meer betalen. Tja ... dat gaat wel heel moeilijk worden. Heel veel mensen met ons zitten in dezelfde situatie dus gedeelde smart .... 
We moeten het zien te redden. Zoiets als de rucola die vanzelf opkomt is dan niet alleen fijn, maar ook noodzakelijk. Niet alleen qua uitgave maar zeker ook qua vitamines. 
We weten sinds vrijdag dat we dit moeten gaan betalen. 
Ik heb alles duidelijk op een rijtje en behalve de goede voeding kunnen we niets uitgeven. En die goede voeding zo economisch mogelijk. Ik zie het maar weer als een volgende uitdaging. :-)

Ik ga dadelijk kijken wat voor zaadjes ik nog heb.  En verder ga ik zoveel mogelijk zaadjes gebruiken van gekochte groentes; paprika, peper, tomaten, courgette (heb ik nog nooit geprobeerd, alleen maar ervaring met zaadjes uit een zakje). Gelukkig had ik net de heel goede moestuinmix gekocht, wat ben ik daar blij mee. Ook een zakje voeding en die had ik ook nog, dus ik ga proberen zoveel mogelijk zelf te doen. Ik houd u hiervan  op de hoogte. Uiteraard.