donderdag 13 juli 2023

criminaliteit

Soms voel ik me dom (goedemorgen trouwens!) want al verdiep ik me in allerlei informatie, voel ik van alles en lees ik mooie boeken, het is maar een klein deel van wat er te weten valt.
Hoe kan het zijn dat musea (voor zover ik weet gebeurt dit niet in Nederland) gesponsord werd door makers van verslavende medicijnen? Ik had er geen idee van.

"Fentanyl, Oxycodon: de meeste junks krijgen hun ‘dope’ nu via een keurige apotheek".
Dit is de titel van een artikel geschreven door (wetenschaps) journalist Annedieke Kuchler in reporters online.

Waar Nederlanders het meest aan verslaafd zijn, zo meldt de Jellinek: met stip op één medicijnen! 

Het begon (maar wanneer begint iets en was er niet ergens anders iemand met hetzelfde bezig?) met Arthur Sackler, arts, maar tevens  reclameman. Hij ontwikkelde in de jaren ’50 marketingtechnieken voor farmaceuten. Je wordt bij deze woorden toch al misselijk, marketingtechnieken??? Het gaat over mensen, het gaat over gezondheid, niet over een apparaat dat aan de man gebracht moet worden. 
Om medicatie te verkopen heb je allereerst een dokter nodig die een recept uitschrijft. Annedieke Kuchler schrijft "Het werd bon ton om sjieke diners, luxe weekendjes en uitjes in de theaterwereld te offreren, om zo de medici ervan te overtuigen toch maar heel vaak een bepaald middel uit te schrijven voor hun patiënten. Zo was immers ook ‘wondermiddel’ valium (diazepam) het meestgebruikte medicijn in de jaren ’60 en ’70 geworden. Verslavend als de pest, dus het verkocht zichzelf en Arthur Sackler werd schatrijk."
Er werd chemisch nagemaakte morfine geproduceerd, die langzamer en geleidelijker door het lichaam opgenomen wordt, maar in feite vele malen zwaarder is dan heroïne. Leest u vooral het hele artikel als dat mogelijk is. Ik denk het wel want ik ontvindg het via Blendl, maar volgens mij kunt u het op deze manier lezen. Dan weet u ook meteen welke documentaires en boeken genoemd worden.
https://reportersonline.nl/fentanyl-oxycodon-de-meeste-junks-krijgen-hun-dope-nu-via-een-keurige-apotheek/

Ik hoorde kortgeleden nog dat iemand oxycodon voorgeschreven kreeg, wat uit delfde koker komt, bovenop de morfinepleisters die ze al heeft. Ze kreeg last van haar geheugen en is er zelf mee gestopt.
Terug naar de zeer gerenommeerde musea zoals Tate Gallery en het Louvre. Kunstenares en fotografe Nan Goldin, die bijna dood* was gegaan aan een verslavend medicijn zei dat ze haar kunst terug zou trekken uit  de Tate Gallery, als de verbinding met Sackler niet werd verbroken. Dat hielp, er werd een punt achter het contact gezegd. Het Louvre, het British Museum, het Victoria & Albert Museum, het Metropolitan Museum en het Guggenheim Museum volgden.

De drugscriminaliteit is verschrikkelijk en niet te bevatten, maar dat zich zoiets in de medische wereld afspeelt is misschien nog wel enger omdat het veel ondoorzichtiger is. En het gaat om goedgelovige mensen die in de val gelokt worden. Ik zeg dit heel sterk, maar ik kan er geen andere woorden voor bedenken. Een arts heeft (had) status en hij zal toch het beste met ons voor hebben. Die artsen zijn er gelukkig nog wel en vooral de artsen die de afgelopen jaren niet mee gingen in paniek zaaien en prikken, maar zichzelf, hun patiënten en hun eed trouw bleven. Een groot deel van de artsen zijn een kant opgegaan die niets met geneeskunde te maken heeft.  

*In Amerika overlijden er elke dag 200 mensen aan.
---

Artsen Peter McCullough, Harvey Risch, Roger Hodkinson en collega’s hebben gespeurd naar alle gepubliceerde autopsierapporten over coronavaccinatie tot 18 mei 2023. Uit 325 gedocumenteerde autopsiegevallen bleek dat 240 (73,9 procent) sterfgevallen waren veroorzaakt door het vaccin.
---
En nu we het toch over overlijden hebben. Een vriendin stuurde me dit stukje uit ... de Volkskrant nota bene. Er hoeft niets aan te worden toegevoegd. Nog even 2x klikken zodat het goed leesbaar is.