zondag 16 juli 2023

Begrip

Artsencollectief:
"Verband tussen coronavirusvaccins en longcovid-achtige verschijnselen begint acceptatie te krijgen"

Volgens het tijdschrift Science: 
Meerdere artsen en wetenschappers werken aan beter begrip en aan de behandeling van “Long Vax” symptomen.
---
Stel dat Pieter Omtzigt met een eigen partij mee zou doen aan de verkiezingen, hij zou meer stemmen krijgen dan wie ook. Ik stem al jaren PvdD, maar ik denk dat ik ook voor hem zou gaan. Maar of hij die stap zal zetten. Ik denk niet dat er iemand is die zo hard werkt en zoveel leest als hij. Hij is van alles op de hoogte en kan alles met cijfers en data benoemen, onvoorstelbaar! Hij komt op voor openheid en blijft altijd in gesprek. En het is niet beperkt, het gaat over veel. Ik weet niet of hij het vol zou kunnen houden. Wat hij allemaal gedaan heeft sinds zijn overspannenheid is met geen pen te beschrijven. Als hij goed zou zijn in delegeren, waardoor de last op zijn schouders iets minder zwaar wordt (nu draagt hij alles alleen), zou het misschien kunnen, maar kan hij dat? 
Na hem komen de VVD en BBB qua aantal zetels (25), zoals het er nu voorstaat.
Er zou een combinatie moeten zijn tussen Pieter en de PvdD. 

Het is gloeiend heet in Zuid-Europa. Niet eerder was het zo warm in bijvoorbeeld Italiƫ.
Er zal dus heel veel te late aandacht moeten zijn voor de klimaatverandering. Niet alleen wordt het overal warmer, maar die warmte heeft zoveel gevolgen. Voor mensen en voor flora en fauna. Er komen steeds meer onaangename beestjes, waaronder teken die, als ze besmet zijn voor de slepende (er zijn zoveel symptomen met een grote invloed op iemands leven) ziekte van lyme kunnen zorgen. Er zijn al veel mensen ziek door geworden. En bijvoorbeeld de tijgermug die erg nare virussen en infectieziektes over kan brengen. En de andere kant, door de hogere temperaturen verdwijnen er allerlei insecten. Insecten die bijvoorbeeld vooral goed tegen de kou kunnen.
Wat ik niet wist, maar nu wel weet door erover te lezen, is dat er door de warmte onvruchtbaarheid ontstaat bij bepaalde insecten (en bij mensen!!).
Proeven met kevers lieten zien dat na een hittegolf de vruchtbaarheid met 50% afnam. Na de tweede hittegolf nam het af met 99%.
Wat kunnen hier alweer veel lessen uit worden getrokken.

Alle vervuilende bedrijven zouden drastisch moeten worden aangepakt, geen halve maatregelen. Verre na de meeste aandacht gaat nu naar boeren en burgers, maar de grootste vervuilers kunnen doorgaan omdat het financiƫle gevolgen heeft als ze in een keer grote stappen maken. Ik denk tenminste dat het zo gaat, omdat geld bijna overal zo'n grote rol speelt.
---
Wat Henk en ik net met verbazing lazen is dat, al is het de verwachting, niet iedereen doodgaat in een hospice. Ze krijgen daar zoveel zorg en aandacht (liefde!!!) dat het opeens beter met ze gaat. Hoe veelzeggend.
Maar als ze niet meer stervende zijn is er niets meer om naar terug te gaan want huis verkocht of woonplek opgezegd. Dan komen ze in een verpleeghuis met heel veel minder zorg en is het alsnog binnen korte tijd afgelopen. Wat dramatisch. Er zou een huis voor ex-hospicebewoners moeten komen. Met even veel tijd en liefde!

guvo59