zaterdag 22 juli 2023

Privacy, werkelijke betrokkenheid en boeken

Goedemorgen allemaal, hoe was uw nacht?
Ik wens u een mooi weekend toe. Een beetje zon zou fijn zijn, maar wat heerlijk dat er niet de hitte is zoals in Zuid-Europa. Het was boven de 40 graden in Rome. Het was zelfs ergens 49, Sicilië? Als ik het lees krijg ik het al Spaans, o nee, Italiaans benauwd.Henk stuurt me regelmatig een leuke foto van facebook. Wat zijn mensen toch creatief.
---

Het is gelukkig zo dat bepaalde zaken, zoals de gevaren van de digitale wereld steeds zichtbaarder worden, zoals dit zorgelijke artikel in het nrc laat zien:
"Zonder hun medeweten worden de medische dossiers van miljoenen Nederlanders gekopieerd en ‘ergens’ opgeslagen.
Huisartsen-ict: Het merendeel van alle patiëntendossiers van Nederlandse huisartsen wordt ook opgeslagen op de computer van een commercieel bedrijf, blijkt uit onderzoek van NRC. Huisartsen die hier niet aan willen meewerken, kunnen geen kant op."
https://www.nrc.nl/nieuws/2023/07/18/zonder-hun-toestemming-worden-de-medische-dossiers-van-miljoenen-nederlanders-gekopieerd-en-ergens-opgeslagen-a4170063
Heel eng dit. Gelukkig heb ik geen toestemming gegeven om mijn patiëntendossier te delen.
Voor wat het waard is.

Om het meeste idiote maakt men zich druk wat betreft privacy, maar wat werkelijk schaamteloos is kan wel. Over totalitair regime gesproken, wat ik gisteren deed. Het is steeds een stap of stapje, een gebeurtenis die eraan bijdraagt. Het zou veel zichtbaarder en grijpbaarder zijn als het allemaal pats boem in een keer gebeurde. De geleidelijkheid zorgt dat 
Elke week is er wel iets.
---
Indiase autoriteiten tegen Pfizer... "U kunt 1,38 miljard klanten verliezen of een *onafhankelijk onderzoek* toestaan ​​om te bepalen of uw product veilig en effectief is"...
Pfizer... "We geven liever 1,8 miljard klanten op"...
(Dit schijnen ze aan het begin van de prikkerij gezegd te hebben)
---
Uitslag Stelling in de Telegraaf (n.a.v. de gezondheidsraad die weer zinloos wil gaan prikken in het najaar) : "Veel weerstand tegen prik."

Bijna niemand van de deelnemers denkt dat corona dit najaar weer problemen gaat veroorzaken. Daarnaast is bijna niemand bang om ziek te worden van corona. Longcovid is ernstig staat er, maar kan je ook krijgen als je geprikt bent. Mijn twee zussen hebben long covid, ondanks vaccinaties. Het heeft dus geen zin om te vaccineren.”  
Een kwart van de stemmers is na de coronapandemie angstiger dat een besmettelijke ziekte het openbare leven lam zal leggen. Een respondent: ,,Van dat lamleggen van het openbare leven was niet de pandemie de veroorzaker, maar de overheid.”
---
De artsen die er echt, op hun eigen unieke manier, voor hun patiënten zijn zonder zich bezig te houden met financiële belangen, ze zijn goud waard! Straatarts Michelle van Tongerloo:
https://www.socialevraagstukken.nl/interview/van-tongerloo-geld-geven-zinniger-dan-moraliserend-praatje/?fbclid=IwAR1wZvZ0UHuNoheb1SmEzjB4uaErSV5H8XcAH-NzHq5oi9Fxg9hDWGCN3Rs
---
En dan nog even de literatuurapotheker. Ze schrijft zo mooi. Deel 3 van een serie die gaat over de bestseller 'Het kleine leven' van 
Hanya Yanagihara. Laatst stelde iemand ergens de vraag welk boek alsmaar ongelezen blijft en veel mensen noemden dit boek, omdat ze er bang voor waren. Ik had er ook een bepaalde weerstand tegen, maar als ik dan Hanna Bervoets lees die schrijft: "Het meest troostrijke boek dat ik ooit las dan is dat dus blijkbaar een tegengestelde kant die ervaren wordt." Nrc zegt: "Het boort door je ziel".
Toch maar eens lenen van de bibliotheek en dan zie ik wel wat er gebeurt.
Op dit moment lees ik van Jan Brokken 'De tuinen van Buitenzorg', waarin hij op zoek gaat naar de geschiedenis van zijn moeder. Ik ben er nog maar net in begonnen, maar kan niet wachten om verder te lezen.

Jan Brokken
https://www.donner.nl/de-tuinen-van-buitenzorg/jan-brokken/9789045043821