Pizza van restjes
Glutenvrije bodem van
1 beker amandelmeel
1/4 beker boekweitmeel
Beetje zout
Volle theelepel psyllium (of 2 theelepels gemalen lijnzaad of gemalen chiazaad)
2 eetlepels olijfolie
1/4 beker water
Even kneden en uitrollen (werd niet mooi rond, maar het kreeg een creatieve andere vorm :-)
Ik maakte zo een pizza voor ons samen, maar dan wordt de bodem heel dun.
Er kwam heel veel op.
Ik had veel gesneden ui in de diepvries en die heb ik gestoofd en deed ik op een laagje van tomatenpuree, gedroogde Italiaanse kruiden en verse oregano.
Daarop een bakje gebakken champignons, fijn gesneden rode paprika, biologische (uiteraard) mozzarella uit de 'moet op bak' van de supermarkt, evenals de champignons
Geraspte kaas uit de diepvries en daarop nog een beetje paprika en oregano
Ik had de bodem 10 minuten voorgebakken op 190 graden
Nadat alles erop lag nog een keer 10 minuten gebakken.
In punten gesneden en sla, komkommer en olijven erbij.
Heerlijk, maar te veel gegeten, dom, dom. Het was gewoon te lekker!
De bodem kan ook voor een quiche of groentetaart gebruikt worden.
Voor de oven
maandag 31 juli 2023
Diepvries leegmaken en gemakkelijke pizza
Erna