zaterdag 22 juli 2023

Voorkoming en gevolgen

Ik schreef met iemand over kanker en dacht aan ons immuunsysteem en hoeveel er is waarmee we dat kunnen versterken.
Een arts schreef dit in 2020.
https://www.natuurlijkwelzijn.org/immuunsysteem/het-immuunsysteem-versterken?gclid=CjwKCAjw-7OlBhB8EiwAnoOEk3izD39mldUr8bojSEgoMRe_yVaWugpQetB5jvL-vjPpQ_lLOjvdQhoCzmgQAvD_BwE

In een meer natuurlijke wereld zijn artsen juist hiermee bezig, maar artsen weten weinig van voeding en zijn gericht op ziektes en de meeste op een puur chemische behandeling, wat weinig met gezondheid heeft te maken. Een van de weinige dingen die ik wel goed vind aan China is dat ze bezig zijn met preventie in plaats van met symptomen van ziektes.
Alleen het zal algemeen zijn en bij iedereen past iets anders. Dit zag ik een holistische arts van 103 zeggen. Ze eet gezond, maar neemt af en toe chocoladetaart of iets anders lekkers en loopt elke dag ruim 3000 stappen. 
Het gaat wat alles betreft, wat past bij jou? Er is niet één geldende regel voor iedereen.

En dit, ook uit 'die tijd'. Het geldt voor alle virussen.
https://eostrace.be/artikelen/5-manieren-waarop-voeding-je-immuunsysteem-kan-ondersteunen-om-het-coronavirus-te-bestrijden

Wat is verder belangrijk? Voeding, slapen, buiten zijn. Wat voeding betreft, naast voldoende vitamines vooral (ook) gefermenteerde producten zoals zuurkool, yoghurt, kefir, huttenkase en kimchi. Er zijn sterke aanwijzingen dat deze producten de ontstekingswaarden in het bloed omlaag brengen. 
---

Dr. Simon Goddek:
"Een strandfoto uit de jaren 50, iedereen fit als een hoentje! Geen keto-, veganistische of paleo-diëten. Geen sportschoollidmaatschappen, geen luxe fitnesstechnologie of wellness-influencers. Ze dronken ook geen eiwitshakes en telden geen calorieën.

En geen mobieltjes! 
"Er ontstond een demonisering van verzadigde vetten. Sinds de jaren 60 werd beweerd dat verzadigde vetten hartinfarcten veroorzaakten. Hoewel we al duizenden jaren werden gevoed door reuzel en boter, werden deze goede vetten vervangen door inflammatoire omega-6-vetzuren." 

"Er is een gebrek aan voedingsstoffen. Door uitputting en verwijdering van de bovengrond ontstaan er in gewassen een tekort aan voedingsstoffen. Om 100 jaar geleden dezelfde vitamines uit één krop sla te halen, zou je nu 10 kroppen moeten eten."
Daarom is biologisch eten (ook!!) zo belangrijk, de grond wordt niet uitgeput door steeds hetzelfde gewas te kweken. Door wisselteelt en door geen gebruik te maken van pesticiden, wordt de grond zo gezond mogelijk gehouden. Er zullen dus veel meer voedingsstoffen aanwezig zijn.

"Er zijn allerlei milieutoxines. Op glyfosaat gebaseerde herbiciden zoals Roundup kunnen dysbiose, kanker en vele andere ziekten veroorzaken. Zo zijn er in bijna 100% van de sojateelt residuen van glyfosaat terug te vinden, die vervolgens in onze voedselketen terechtkomen. Het is serieus zorgwekkend."
Ook, of ik moet zeggen juist voor soja geldt natuurlijk biologisch. Dan is het ook niet genetisch gemodificeerd. Soja die dat wel is kan tegen bijvoorbeeld glyfosaat, de soja waar Dr. Goddek het over heeft. En het kan door de genetische oorsprong zelfs tegen stoffen die in Europa verboden zijn!! Mensen die zulke soja eten krijgen dat dus ook binnen. En wie zorgt voor deze soja? Bayer!! Het heeft niet met gezondheid maar met vergif te maken. 

"Het lijkt mij alsof een zieke samenleving wordt aangemoedigd, omdat alleen zieke mensen net zo afhankelijk zijn van Big Pharma als heroïneverslaafden aan de naald. 
Doe wat je overgrootmoeder zou hebben gedaan." 
Roerend mee eens. Gewoon, pure producten en dat is het. In overvloed, zoals op een eerdere foto op het aanrecht te zien is. Of zoals ik ook wel eens hoorde; je oma moet het herkennen. Er wordt vaak zoveel met een product gedaan dat oma geen idee zou hebben wat het is. 
Er zijn hier trouwens wel uitzonderingen op vind ik, eenvoudig omdat de wereld veranderd is er andere inzichten en behoeftes zijn gekomen. Ik denk aan alle plantaardige producten, maar in principe ...