zondag 30 juli 2023

Elke dag een bepaald thema en treffende toespraak

Goedemorgen allemaal. Vanmorgen komt als vanzelf van alles over corruptie (het is wat, op de zondagochtend) voorbij en gisteren ging het over chemische manipulatie en overnemen van de macht. 
Eerst hoorde ik een arts in Vlaanderen die zei dat al waren de bijwerkingen op prikken overduidelijk, je mocht er niets over zeggen. Er is volgens hem maar een fractie gemeld (en dan gaat het toch al over miljoenen). Het zou met 100 vermenigvuldigd moeten worden zegt hij. Daarna las ik over huisartsen, die voor elke gegeven prik betaald krijgen, maar dat wist ik al. En vervolgens hoe een groep journalisten in Duitsland door de overheid betaald wordt. Het was de Bondsdag zelf, die dit bekend maakte. In totaal ging het om zo’n anderhalf miljoen euro. In de corona-crisis werd verder 145 miljoen euro voor advertenties van de overheid betaald (om maar weer eens bevestigd te zien hoeveel macht dat gaf), staat in het artikel van de Telegraaf.
Een voorbeeld van de voedingsindustrie. Dit mag allemaal, terwijl de consequenties immens zijn: https://www.youtube.com/watch?v=CUdeCHmWNf0
Welke plekken/bedrijven zijn zuiver?
Natuurlijk zijn ze er. Wat er ook gebeurt, goedheid zal er altijd zijn.
Waarom kan corruptie blijven bestaan? Het gaat op geen enkele manier over de kwaliteit van het leven, het gaat niet over liefdevol met elkaar omgaan. Het steeds terugkerende thema overal, macht en geld en geld en macht.

Hoeveel van de waarheid kan een mens aan? Het is zo dubbel. Aan de ene kant willen weten wat er werkelijk aan de hand is, aan de andere kant kan je er vaak niet veel mee en moet je jezelf ook beschermen. En voor mij is er ook nog steeds de vraag wat geef ik door en wat niet? Dat is soms echt ingewikkeld. We kunnen/mogen niet onwetend rondlopen. Eerlijk gezegd had ik zoveel niet geweten als de pandemie er niet geweest was. De noodzaak was er niet geweest om me te verdiepen in destructief gedrag. Gedrag waar mensen mee wegkomen en een deel van de mensheid niet ziet.
Twee zelfde soort verhalen die me diep geraakt hebben. Een dame van de Europese Unie en als u het wilt zien, dan kunt u het vinden. Alles wat je kan verzinnen valt hierbij in het niet, ook 1984 van George Orwell. En het andere, ik wist natuurlijk dat het met de pillenboeren, laat ik ze zo maar eens noemen niet goed zat, ik schreef er al vaak over, maar het is veel erger dan ik had kunnen bevroeden. Ik wist ook niet dat er tijdens de Neurenburger Processen een aantal van die mensen veroordeeld zijn. Maar de bedrijven die zorgden dat de verschrikkelijke experimenten gedaan konden worden bleven bestaan en zelfs onder dezelfde naam, hoe is dat mogelijk?
Ook hier scheen trouwens eveneens zaken niet te kloppen. Als u geïnteresseerd bent, er is van alles over te vinden. Ik zag een filmpje van een Duitse arts bij 'Keuringsdienst van waarheid'.
Hoe dieper mensen kwamen met onderzoeken naar die processen, hoe gruwelijker het werd zag ik als kop in de Volkskrant, maar ik kon het artikel niet openen. Zo komen we vanzelf weer bij het eerste onderwerp, corruptie. 
Hoe kan het zijn dat mensen het slechte voor hebben? Terwijl het soms zo anders doet voorkomen. Ik kan me er zo niets bij voorstellen. Je wil toch het beste, voor elk mens?
Ik vind veel van wat chemisch is in de geneeskunde eng (soms is het een zegen). Eng op zich en eng omdat het ook nog eens misbruikt kan worden. Ik heb dat eigenlijk altijd gehad, puur gevoelsmatig, zoals alles dat op de eerste plaats is. 
28 januari 2022 hield Vera Sharav, Holocaust overlevende een toespraak dat elk mens zou moeten horen en vooral zij die verantwoordelijk waren. Als er iemand recht van spreken heeft:
https://stichtingvaccinvrij.nl/holocaust-overlevende-vera-sharav-nooit-meer-is-nu-tenzij-we-allemaal-in-opstand-komen/
---
Henk liet mij net zien dat minister Helder 900 (!!!!!!) miljoen wil bezuinigen op de ouderenzorg.
Ze is niet goed. Zulke gigantische bezuinigingen, terwijl er veel meer ouderen zijn en nog veel meer komen. En er is al een veel te hoge werkdruk omdat er te weinig personeel is. Hoe moet je in elkaar zitten om zoiets over je hart te krijgen? Het kan niet anders of ze wordt gedwongen om zoiets te doen. Dan stap je toch op, dan zeg je toch: "Dit gaat niet gebeuren!" Het zal een dramatische toestand worden, met mensen die in hun eigen ontlasting liggen, doorligplekken, ontstekingen enz. enz. Er waren anonieme verpleegkundigen te horen in het gewone nieuws eergisteren, die allerlei voorbeelden noemden van hoe het misgaat. Ik herinner me een voorbeeld: iemand moest na een wc bezoek weer plassen, maar er was geen tijd voor. Ik hoorde iemand zeggen dat wc bezoek sowieso vaak uitgesteld wordt waardoor blaasontstekingen en zelfs nierbekkenontstekingen ontstaan (ik weet hoe dat voelt!).
Wat een afschuwelijk mens. Ik zeg dit soort dingen nooit, al vond ik dit tijdens de pandemie natuurlijk ook, maar mijn grens is bereikt. Overal worden miljarden aan uit gegeven, maar ouderen kunnen de pot op. Juist niet de pot op want daar is geen tijd voor!
Ze bekijken het maar, of nemen een pilletje van Drion. Is dat werkelijk wat ze willen? Blijkbaar.

Dit lijkt me genoeg voor vandaag wat dit soort gebeurtenissen betreft. Ik ben woedend. Hoe kan je op deze manier met mensen omgaan, net zoals bij de voorbeelden over corruptie en macht.
Ik adem diep in en rustig uit en zie hoe het donker en licht tegelijk is buiten. Dat lijkt me een goede weergave van dit moment, donker door hoe mensen geen liefde maar al het andere de wereld in slingeren en licht vanwege;
lieve Henk, de wandeling van vanmorgen, ons fijne bezoekje aan de hartelijke, meedenkende nieuwe buren (beter een goede buur ...), het bezoek wat morgenochtend komt en waar ik me erg op verheug, het lekkere ontbijt wat we hadden, Henks enthousiasme over de naaimachine, hoe hij op dit moment naar me kijkt en zegt dat ik zo lief naar hem kijk :-), het kopje koffie waar ik van geniet, alle kruiden die het zo fantastisch doen en de rode pepers die ik regelmatig oogst en waarvan er nog veel meer zullen komen want ik zie veel bloemetjes, hoe mooi de maan gisteravond was, de enorme en verrukkelijke kersen die we hadden en waarvan eentje al onze mond vulden en wat een heerlijk havermout-zadenbrood ik gebakken heb en zo kan ik doorgaan.
Veel om dankbaar voor en blij mee te zijn.