donderdag 20 januari 2022

Dit land

We hebben inmiddels zoveel gehoord en gezien van deskundige, bevlogen, intelligente, veelal integere (heel soms is iemand zo woedend dat dat overheerst en dat lucht ons ook op) mensen. Toch zijn we elke dag weer verbaasd ... en dan druk ik me veel zachter uit dan wat ik voel als op zo'n moment de koude rillingen langs mijn rug kruipen. We begrijpen er nog steeds niets van dat dit allemaal gebeurt in Nederland. Als iedereen zich zou verdiepen in alles wat niet klopt dan leefden we in een veilige wereld. Veilig in elke zin. We hebben altijd vertrouwen gehad en dat was iets vanzelfsprekends, ik dacht er niet eens over na, maar dat hebben we niet meer. Goddank is er wel een veel dieper vertrouwen en daarnaast zijn we gelukkig met ons leven. Ook door de beslissing om te stoppen met het meeste telefoonwerk is er zoveel van me afgevallen. De opluchting die dat teweeg brengt maakt me ook gelukkig en weinig geld maakt dan niets uit.