maandag 31 januari 2022

Elke dag

Elke dag krijgen we iets of meer te horen waar we van schrikken. 
Dat zou bij iedereen zo zijn (niet bij iedereen want er zijn mensen die al veel langer op de hoogte zijn). Er gebeuren dingen die niemand voor mogelijk had gehouden. Wij in ieder geval niet. Er zijn zeker nog extreme gedachten/angsten waar wij niets mee hebben en al helemaal niet met hoe dat soms geuit wordt. Maar wat in zijn algemeenheid op complotgedachten leek, blijkt dat helemaal niet te zijn. Ik heb nu bedacht dat ik regelmatig een voorbeeld zal plaatsen in een bericht dat steeds mee schuift. Niet teveel tegelijk, nee, een voor een. Niet iets wat ik zelf denk of meemaak (dat komt later) en ook geen losse flodders, van iets ergens gehoord hebben. Ik plaats wat ik voornamelijk uit eerste hand gelezen, gehoord of gezien heb.  
Gisteravond zijn we dom geweest want we moeten 's avonds niet naar iets kijken wat voor spanning zorgt en dat deden we wel. En al zag ik daarna nog iets anders, we gingen er toch mee naar bed.
Er is zo ontzettend veel en we lopen erg achter dus het wordt echt een grondige studie, waar nu ruimte voor is en wat ik voor onszelf en voor iedereen wil doen. Nou ja, voor iedereen, voor u! 

Veel mensen hebben geen idee ...
(Hadden wij ook niet)
Dat is ook het enge want zo kan alles maar doorgaan. Ik voeg trouwens vaak nog iets toe aan een eerdere tekst, ook als het om heel andere onderwerpen gaat. Het hoort er dan gewoon nog bij. Dat is de vrijheid die ik heb. Vrijheid was zoiets als water dat altijd vanzelf uit de kraan komt, een huisje dat warm is, boodschappen kunnen doen. Je denk er niet over na. Dit is nog zo.
En verder overal informatie kunnen halen, alles kunnen lezen en zien wat ik wilde. Gezellig een kopje koffie ergens kunnen drinken, wat genoten we daarvan. Net zoals van de mooiste tentoonstellingen zien, die ons vervulden en op onze verjaardagen ergens overnachten en smullen van het ontbijt. Dit kan allemaal niet meer.
Dat het woord vrijheid nog eens het sleutelwoord van ons bestaan zou worden. 

ps
Het sluit hier mooi op aan, dat ik net hoor dat de motie om de coronapas af te schaffen is verworpen. Waarom die pas? Het is discriminerend en het heeft geen zin. Het laatste is allang duidelijk en zal alleen maar duidelijker worden en de discriminatie, die zal blijven duren zolang mensen de pas gebruiken. 
Ik ga maar poetsen ...