zondag 30 januari 2022

Truckers

Er zijn veel grote demonstraties. Op de nationale tv zien we ze niet. Ze zijn er en soms heel ludiek, zoals nu met de truckers in Canada en Amerika. Hier zie je zelden iets en als er iets te zien is heel kort, of de excessen. De meeste demonstraties verlopen vreedzaam.  In Oostenrijk was ook een grote en hoe nodig is het daar, maar ik laat vanwege het ludieke iets van Canada zien. Ze hebben er zulke mooie grote glimmende trucks! 

nrc (alleen deze kop):

Toeterend konvooi tegen vaccinatieplicht 

krijgt bijval, tot ver buiten Canada


Duizenden truckers die tegen vaccinatieplicht zijn laten zich horen. Ze verliezen hun baan en hun vrijheid. En als ik dan lees dat een chauffeur, als er niets verandert, zich dan maar laat vaccineren omdat hij anders met vrouw en kinderen niet kan overleven ... 
Dan doet hij iets, waar hij op geen enkele manier achterstaat. Hij doet het alleen omdat hij gedwongen wordt. Dan denk ik echt dat we allemaal gek zijn geworden. Er is 'niets' aan de hand met dit virus (ik vind sowieso dat iemand nooit gedwongen mag worden, als het om zijn eigen lichaam gaat, nooit!) 

WAAROM? Het antwoord is natuurlijk duidelijk, maar dat maakt het niet minder erg. 

Er zijn heel veel mensen depressief geworden in deze tijd. Vooral onder jongeren zijn veel meer zelfmoorden. Ik snap heel goed dat iemand zelfmoord wil plegen. 
Hoe moet je leven, als je niet jezelf mag zijn. Iets ergers kan er niet gebeuren. 
Wij prijzen ons gelukkig dat we geen 20 zijn. Wat er nu allemaal ligt te wachten. Wij waren vrij.

Macht en geld en hoe nauw die twee aan elkaar verbonden zijn.

Mensen zien, luisteren, meningen respecteren. Niet bij voorbaat inspuiten met iets onbekends en al helemaal niet als het zinloos is. Zinloos vanwege het huidige virus en zinloos omdat de vaccins maar kort werken. Tegen alles in wel risico's nemen. Grote risico's, die uiteindelijk voor veel meer problemen zorgen. 
Mocht iemand toch echt ziek dreigen te worden, behandelen! Alles op alles zetten om een goed en veilig medicijn te krijgen. Het medicijn dat nu (voorlopig) toegestaan is, is extreem duur. Dat zegt ook alweer alles. Het is om moedeloos van te worden, maar dat moet niet. 

Er zijn miljoenen mensen over de hele wereld die niet in een enge dwangwereld willen leven. 
Als Henk en ik nou de enige waren ...


Medestanders van het zogenoemde Freedom Convoy onthalen dit weekeinde een van de deelnemende vrachtwagens voor het Canadese parlement in Ottawa.
Foto Dave Chan/AFP 


                                                                                                 Patrick Doyle/Reuters