zaterdag 8 januari 2022

Tofuburgers

Soms weten mensen niet zo goed wat te doen met tofu, omdat je er zelf veel smaak aan moet geven. Op zaterdag maak ik meestal een burger voor in een snel gebakken havermoutbroodje. Weet eigenlijk niet of ik daar ooit het recept van geplaatst heb, ga ik zo controleren. (Later: Ik had het niet gedaan, nu wel!) 

Vandaag maakte ik een tofuburger, die inmiddels al bij 'recepten' staat. Niet alleen door er veel smaak aan te geven, maar vooral door de textuur te veranderen kan er van tofu een heerlijke burger gemaakt worden. Het is niet zacht meer maar je moet erop kauwen. Ik verander de structuur door hem in te vriezen en daarna in de magnetron te doen terwijl het in papier gewikkeld is. Op zulke zeldzame momenten ben ik heel blij met dit oude apparaat. Drie minuutjes en alle vocht zit in het papier. Als het brede tofu is er rondjes uit steken, anders wordt het een vierkante burger zoals bij mij. Ik koop biologische tofu meestal bij de Jumbo en die is smal dus een rondje eruit steken gaat niet. Omdat hij nu droog is kan de burger, met veel kruiden, heel krokant gebakken worden. Tofu is goedkoop en zit vol voedingsstoffen. Het is zeer eiwitrijk en er zit kalium, ijzer en magnesium in.