vrijdag 21 januari 2022

Vooruitgang

Naast mijn sterke eigen gevoel hierover lees en hoor ik onderstaande citaten (maar dan veel meer en veel uitgebreider) al maanden van de mensen die hun mond moesten houden. 

Nu dan eindelijk openbaar een ander geluid. 

Het hele artikel staat in de Telegraaf. (Iets dergelijks staat ook op nu.nl) 

De omicronvariant heeft de Covid-19-pandemie in een nieuwe fase gebracht en zou deze in Europa kunnen beƫindigen, zei directeur Hans Kluge van de Europese tak van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zondag tegen het Franse persbureau AFP.


Je kunt de maatregelen laten varen. Afgezet tegen andere virussen zijn de huidige maatregelen niet meer gepast”, meent Xander Koolman van de VU. Professor Christoffer Murray (collega gezondheidseconoom)  laat in the Lancet weten dat de maatregelen als mond-neusmaskers, de vaccinatie en de boosters uiteindelijk maar een beperkte impact zullen hebben vanwege de hoge besmettelijkheid.


Iedereen raakt besmet met deze variant stelt viroloog Bert Niesters van het UMC Groningen. „Ik ben positief gestemd. Omicron heeft de ’spelregels’ veranderd.


Henk zegt dat hij het allemaal nog moet zien, maar ik ben hier al blij mee. Er is zoveel naars gebeurd, maar het is een begin. Over al het nare ga ik in de toekomst schrijven.
Te onwaarschijnlijk en te heftig.   

Nu maar hopen dat de zinloze quarantaines opgeheven worden want het zorgt alleen voor problemen, bijvoorbeeld in het onderwijs. Ik hoor uit eerste hand dat het ondoenlijk is, dat bijna alle klassen thuis zijn. Besmetten is juist nodig.