zondag 30 januari 2022

Licht in de duisternis

Dit artikel van Maurice de Hond (alles wat hij in het begin zei is uitgekomen!) is weer heel helder. 

https://www.maurice.nl/2022/01/30/het-moet-niet-gekker-worden/?utm_medium=email&utm_campaign=MDH%20ALERTS%20-%20Week%204&utm_content=MDH%20ALERTS%20-%20Week%204+CID_834764ef39429c7057a27ac8f646708e&utm_source=OMAs%20Email%20Marketing&utm_term=Lees%20volledig%20artikel

Hij schept altijd een beetje licht in de duisternis. Niet omdat hij zo optimistisch is maar omdat hij alles op een rij zet en het daardoor overzichtelijk maakt. Ik heb altijd grote behoefte aan overzicht. Het grapje aan het eind over Neil Young is grappig, maar wij houden erg van Neil Young en ook hem vinden we moedig. Mensen zoals Joni Mitchell volgen hem. Wij zijn heel blij met elk geluid dat weerklinkt elke stap die gezet wordt. Voor alle mensen die zich uitspreken in deze tijd ga ik een ode schrijven. 

Ik zag als kop bij nu.nl:

"1,1 miljoen coronabesmettingen in één maand: Nederland in negatieve wereldtop."
Hoezo negatieve? Positieve!!!
Dit is juist geweldig.
Als niet iedereen (zoveel mogelijk mensen) besmet raakt zijn de gevaren groter dan wanneer dat wel gebeurt. En het beschermt lang, misschien wel altijd. De tijd zal het leren. Tegenwoordig word je voor allerlei kinderziektes ingeënt, wat vroeger niet zo was. Als je een kinderziekte gehad had hoorde je nooit dat je het misschien later nog wel eens kon krijgen, nee, het was voor altijd. Het zal vast wel eens gebeurd zijn dat iemand 2x waterpokken kreeg, maar ik ken niemand. Toen Corona net in Nederland was hield Mark Rutte een persconferentie. Hij pleitte voor groepsimmuniteit en noemde mazelen als voorbeeld. Als je het gehad hebt ben je immuun en dat wilde hij ook wat betreft corona. In de laatste persconferentie zei hij dat hij dat na een dag terugnam. (Door wie en wat?) Hij zegt dus iets, waar hij helemaal gelijk in had en de volgende dag zijn zijn woorden niets meer waard. Merkwaardig. Nu heeft hij het over de vaccins die voor immuniteit zorgen, maar ten eerste werken ze tijdelijk en vooral ze beschermen maar voor één soort virus. Dat weet hij toch. Er gebeurt zoveel wat onbegrijpelijk is. 
Ons lichaam is ingenieus, een groot wonder. Het vangt zoveel op en beschermt ons in feite de hele dag door.