zaterdag 29 januari 2022

De ene keer schrijf ik over de airfryer, de andere keer probeer ik een kleine bijdrage te leveren aan het redden van de wereld. Elk mens heeft kwaliteiten waar iets mee gedaan kan worden. Ik bedacht me in bed (lag zoals vaak wakker om alles wat er overal gebeurt en dat springt/hopst dan door mijn hoofd) dat hoe vanzelfsprekend het was dat iedereen in ons gezin op een of andere manier en op geheel eigen wijze iets waardevols toevoegde of toevoegt aan de wereld. (Toen ging ik dit allemaal opschrijven, maar ik heb het weer weggehaald. :-)) Ik ben er trots op.

Mijn moeder had een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Als je zo opgroeit zit het in je bloed, hoort het bij je en dan zijn er natuurlijk de eigen ontwikkelingen door het leven heen. Ik zou nu ook niet anders kunnen, dan mijn stem laten horen, over wat beschadigend is en voor al die fantastische mensen die hun nek uitsteken, hoe gevaarlijk dat ook is!
Ik ben er nogal laat mee begonnen vind ik. Misschien omdat veel eerst nog niet echt tot me doordrong. Ik wist niet wat er gebeurde. Nu meer en meer, maar ik denk dat het nog steeds maar het topje van de ijsberg is.* 

En over de airfryer gesproken, ik heb er een aparte pagina voor aangemaakt want na de eerste vraag voor airfryer-recepten volgden er meer. Ik probeer dit weekend in ieder geval de recepten die ik eerder plaatste opnieuw te schrijven. Ik heb vast iets raars gedaan, waardoor ze zijn verdwenen.

Ik wens u allemaal een heel mooi weekend!

Deze informatie komt van milieuzaken.org.

* Al kan de top ven een ijsberg wel 100 meter boven zee uitsteken, wat we zien is toch maar 10%, 90% zit onder water. 

Deze ijsberg werd gefotografeerd nabij Newfoundland, Canada. Het heeft naar schatting een gewicht van 300 miljoen ton. Je kunt hierop goed zien waar de uitdrukking "het topje van de ijsberg" vandaan komt. Als dit soort ijsbergen in de buurt van olieboorplatforms dreigen te komen, worden ze met sleepboten op een andere koers gebracht.Via de site kan je schitterende ijsbergen in Lake Michigan zien. zien.
https://www.milieuzaken.org/ijsbergen%20in%20Lake%20Michigan.php