zondag 15 mei 2022

Natuurschoon en Lelietjes van Dalen

Deze foto is van gistermorgen. Het is elke dag een vreugde om hier te wandelen, te wonen. 


Vandaag is het de trouwdag van mijn ouders dus lelietjes van dalen en asperges en aardbeien.
Gisteren waren we bij de aspergeboerderij. Het is echt een uitje om daar naar toe te gaan. Toen we weggingen zag ik een man met een ijsje. Oh, dat wilden wij ook, dus weer terug naar de boerderijwinkel. Ze hebben maar een paar soorten. Ik had aardbeien in een hoorntje, met erin chocolade zodat het hoorntje heel knapperig was. Henk roomijs met chocolade. Heel pure chocolade was het bij allebei en het proefde zelfgemaakt. Gesmuld.Ik hou van alle bloemen behalve gerbera's, maar er zijn er waar ik wel heel dol op ben, zoals Lelietjes van Dalen. Echt een van mijn lievelingsbloemetjes. 
Behalve op heel donkere plekken bloeien ze hier nu overal. Zo mooi en de geur ...
Ze staan voor prilheid, oprechtheid en discretie, voor de lente en het opkomende licht.

In Duitsland is het traditie om op 1 mei een bosje Lelietjes van Dalen aan een dierbare te geven.