woensdag 4 mei 2022

Zoveel mensen onder druk

Het bekende advocatenkantoor Maes Law stopt per direct met de verdediging van critici/tegenstanders van het coronabeleid. Het heeft Bart Maes tonnen met geld en tonnen aan emoties gekost. 

"Van deze overheid ga je het niet winnen”, beargumenteert hij zijn besluit. De openbaarmaking van wob-stukken was voor Maes de druppel, zegt hij. ,,De overheid heeft enorme machtsmiddelen zoals de NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid,T.) en MIVD (De Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst,T.) tegen de eigen bevolking ingezet met als doel hun vrijheden te beperken. Als dat het niveau is waar we mee moeten dealen, dan houdt het voor mij op.” (AD 4 mei)

En dan wat hij allemaal over zich heen kreeg.

Bij het (eenzijdige) publieke debat werd hij veroordeeld en landverrader genoemd. 

Hij is ook erg geschrokken dat een klein aantal coronademonstranten achter P. staat en zijn steun aan de Oekraïners die hij steunt veroordeelt en ze vallen hem lastig. Ook door hun wordt hij landverrader genoemd. Ik vind landverrader een nietszeggend woord en tegelijkertijd vol negatieve lading. Door beide kanten wordt hij zo genoemd. Wat zal hij zich verscheurd voelen.

*Ik word verdrietig van zoiets. Het is weer alleen een voorbeeld van alle onderdrukking. Het onderdrukken van openheid. 

Ik zag de vraag van een klein meisje: "Waarom is er geweld"? Wat moet je zeggen? Al die mensen hebben heel veel pijn, door onverwerkte emoties. Frustraties wordt het genoemd.