dinsdag 31 mei 2022

Lekker koken en geen postelein

Henk maakt sinds een paar maanden van elke maaltijd een foto. En laatst zag ik er veel achter elkaar en toen dacht ik, wat boffen we! Henk dat hij met iemand woont die goed is (mits er rust is) in koken en improviseren en ik dat ik met iemand woon die van ALLES smult en samen dat we zoveel mooie producten in huis hebben. En, dat we een heel fijn keukentje hebben, om al dat heerlijks in te maken. Ik ben er elke dag blij mee.

Gisteren maakte ik tofu met een jasje en sesamzaad, pittige boontjes en komkommer. Het jasje maakte ik met de eivervanger die jij me stuurde Karin. Ik had er zo vaak over gehoord (vooral in Amerikaanse filmpjes) maar ik had er geen ervaring mee. Nu wel! Ik heb er alleen maar een beetje water door gedaan en de gemarineerde (tamari, knoflookpoeder, peper) tofu ermee in gesmeerd en toen wat sesamzaad erop gedaan en gebakken.


Een oplettende lezer wees me erop dat ik echt geen postelein in de bak heb, maar dat het allemaal viooltjes zijn. Ze heeft helemaal gelijk. Ik ben er meteen ingedoken. Op een of andere manier had ik wel gezien dat de blaadjes niet puntig maar rond zijn en toch drong het niet door. Nou ja ... hoe kan het dat ik winterpostelein zaai en dat er viooltjes komen? Het hindert niet, ik vind het juist leuk, maar begrijpen doe ik het niet.