dinsdag 3 mei 2022

Gevolgen en manier van aanpak

Iedereen weet dat intensieve landbouw, bestrijdingsmiddelen, stikstof en meer van die narigheid slecht is voor de natuur. Insecten lijden er wereldwijd ernstig onder. In de kop van dit artikel staat 'intensieve landbouw en klimaat verandering, maar die twee hebben alles met elkaar te maken, al zijn er natuurlijk veel meer oorzaken voor de klimaatverandering. Nederland bestaat uit een versplinterd landschap. Ik moet daar vaak (gelukkig niet altijd, anders zou ik niet meer van mooie plekken kunnen genieten) aan denken als ik een kaart bekijk. Het ergste vind ik de weg dwars door de Hoge Veluwe!!! Hoe kan iemand zo iets doen? Of Amelisweerd bijvoorbeeld. Ik herinner me de acties van vroeger en laatst gebeurde het weer, ze willen de A28 verbreden. Weer mensen in bomen. Een goede actie die vroeger niets geholpen heeft. En net las ik weer dat het kabinet vasthoudt aan de plannen. Hoe is dit nou toch mogelijk???

Ik begrijp er niets van en het is toch om gek van te worden. Elk weldenkend mens weet hoe het er voor staat, maar dit soort vreselijke dingen blijven gebeuren. In zo'n dichtbevolkt land als Nederland is natuur essentieel, voor insecten, voor mensen, voor alles en iedereen. We kunnen niet zonder insecten. Er zijn al jaren acties als 'redt de bij', prima en elk huishouden kan zorgen voor planten waar bijen van houden, maar er is zoveel meer nodig.

https://www.nu.nl/nu-klimaat/6198512/intensieve-landbouw-en-klimaatverandering-is-dodelijke-combinatie-voor-insecten.html

Nog steeds wordt een rigoreuze aanpak niet belangrijk genoeg gevonden. Een virus wordt alleen symptomatsch aangepakt. Er wordt niet gekeken naar oorzaken. Niet naar mensen, niet naar de aarde. Alleen een chemische prik erin en klaar, daar hoeven we niet meer over na te denken. Wel! Zonder hier intensief mee bezig te zijn gaat het mis. Het gaat allang mis, maar het kan veel 'misser', mistststststst. We zijn door winstbejag, consumeren, meer, meer, meer, afgedreven van een veel meer oorspronkelijk leven met een diep respect voor de natuur. De natuur zal terugslaan en uiteindelijk is die veel sterker dan wij. Ik weet nog goed dat er vroeger teken waren, honden moesten erop worden gecontroleerd, maar bij mensen kwam het niet of nauwelijks voor en vooral ze waren niet ziekmakend. Nu is een groot deel besmet met de Borella-bacterie en steeds meer mensen krijgen de heel erg nare ziekte van Lyme. Als je er al van geneest duurt het vaak jaren. Chronische ziekte van lyme wordt met maandenlange antibiotica 'behandeld'. Ook dit helpt lang niet altijd. Zowel lichamelijk als geestelijk krijgt iemand een totaal ander leven. https://lymevereniging.nl/leven-met-lyme/

Dit is een voorbeeld van een beestje dat houdt van een warm klimaat. Er komen ook steeds meer tropische insecten. https://megades.nl/nieuws/opwarming-aarde-plaagdierbeheerser/. Een hoornaar hebben we gezien, indrukwekkend. Ik plaats deze link alleen vanwege de informatie. Misschien is natuurlijke bestrijding niet altijd mogelijk, maar wat hielpen de kruidnagels fantastisch tegen het wespennest, er was niets chemisch nodig.

https://decorrespondent.nl/5325/dit-betekent-de-opwarming-van-de-aarde-voor-mens-dier-en-natuur/586862925-3db7ae86

Zag net H. de J. vertellen dat hydroxychloroquine niet gebruikt mag worden omdat het experimenteel is. De vaccins zijn experimenteel! Daarbij wordt hydroxychloroquine, net zoals Ivermectine al jarenlang gebruikt voor andere aandoeningen. Het is op zich dus helemaal niet experimenteel. En de afgelopen tijd wordt het in veel landen, vooral India grootschalig tegen corona en ook ter preventie gebruikt. Daar is het normaal, hier krijgen artsen torenhoge boetes als het gebruikt wordt. Waarom??

https://covid19criticalcare.com/nl/video%27s-en-druk-op/flccc-releases/Gezamenlijke-verklaring-03-mei-2021-Gezamenlijke-verklaring-over-het-wijdverbreide-gebruik-van-ivermectine-in-India-voor-preventie-en-vroege-behandeling/

Al het verontrustende waar ik over schrijf is aan elkaar verbonden. Het maakt niet uit of het over een hoornaar, pesticiden, corona of medicijnen gaat. Oorzaken, gevolgen en de manier van omgaan daarmee.

Gisteren maakte ik ook weer iets heel tekenends mee. Henk en ik liepen langs een man en een vrouw en de vrouw was aan het bellen. Iedereen kon het horen, ook degene met wie ze belde konden we duidelijk verstaan. Ik hoorde haar zeggen: "Ik slaap prima hoor. Natuurlijk wel met een slaappilletje ..."