vrijdag 20 mei 2022

Wat moet er gebeuren?

We kregen een gratis krant* en ik dacht gezellig, bij het ontbijt, maar als ik dan eerst lees dat de wereld net zo min op een nieuwe pandemie is voorbereid als in 2019 en vervolgens dat een zorgverlener van het UMC en iemand van Radboud UMC het hebben over 'het belang van de booster en herhaalprikken' dan is het niet gezellig meer. Ik word er verdrietig van. 

Niets over preventie

Niets over andere manieren van behandelen

Als er nu een nieuwe variant komt waar mensen weer echt ziek van worden, zoals in het begin, willen ze dan echt de oude vaccins gebruiken? Waarom???

Niets doen aan hoe mensen meer weerstand op kunnen bouwen

Niets over diepere oorzaken zoals een steeds hogere temperatuur

Niets over medicijnen die alleen gebruikt hoeven worden bij zieke mensen  

Nets over acceptatie van virussen (mits ze niet levensbedreigend zijn)

Alleen maar weer hetzelfde verhaal.

Het lijkt of er niets geleerd is (in bepaalde kringen). Ik voel alleen maar die andere belangen. Weer benadrukken dat de prikken de oplossing zijn. Alleen dan kan de maatschappij open blijven. Ik krijg dit nauwelijks getypt, zo erg vind ik het. dat er nog mensen zijn die dit zeggen.
En ook dat een groep mensen er weer in mee zal gaan.

Dan moet er nog veel meer gebeuren ...
Zag net foto's van het apenvirus. Ook daar gaat het meteen weer over vaccineren. Hoeveel vaccins zullen er nog komen en maakt niemand zich zorgen over wat dat allemaal doet van binnen? Op een gegeven moment zijn mensen nergens meer tegen bestand. 

*De man van de krant vroeg waarom we de krant hadden gezegd. Ik zei door hoe er over corona werd geschreven. "Oh, maar er wordt nu niets meer over geschreven en corona is voorbij".