vrijdag 20 mei 2022

De laatste producten nog, eigen oogst en gezonde kastanjes

Yvers Rocher nog voor douchespul enz. en een 'drogist' waar ik bepaalde jams (nooit zonder zwarte bessenjam!) en potten appelstroop bestel en dan is het klaar.
Voor douchespul en crèmes kies ik toch ook echt voor zo natuurlijk mogelijk. Als je leest wat er in niet verantwoorde spullen zit ... Niet alleen voor jezelf, maar ook dat dat allemaal in het water terecht komt. Miljarden kilo's per jaar. 
Ik ben blij als dit allemaal gedaan is en we heel lang vooruit kunnen. 

Op het balkon doet alles het erg goed. Ik pluk sla, kijk de andere kant op en het is weer aangegroeid. Zolang er geen wonder gebeurt en er geen minihuisje en tuintje is probeer ik zoveel mogelijk in bakken te doen. Elke dag oogst ik kruiden en groente. Een fotootje van pluksla, winterpostelein (zaadjes die ik al jaren had en waarschijnlijk is het er nu niet de tijd voor, maar het gaat goed!), bosbes (bij de braam en framboos zie ik alleen groei, nog geen bloei) en de Korona-aardbei. 

                        De pluksla

                   De postelein


                         De bosbes

         en de Korona-aardbeibloemen
En vooral wat ik eerder schreef zaai ik meteen van gebruikte producten. Zoals dit tomaatje en deze paprika (het zou ook rode peper kunnen zijn).


Jarenlang zat er een ziekte in kastanjebomen, maar dit jaar, we hebben al zoveel bomen in prachtige bloei gezien, wat een genot. Fijn om eronder te staan en naar boven te kijken.