donderdag 9 juni 2022

Machteloos en buurtapp

Het is stralend weer, het is mijn vermaan(d)dag, we hadden een verrukkelijk ontbijt, maar ik ben zo boos en voel me vooral machteloos. 
Eerst las ik over Paraguay, ouders die hun kinderen uit Duitsland 'ontvoerd' hadden omdat ze niet wilden dat ze gevaccineerd werden. Nu moeten de kinderen terug naar hun andere ouders en komt er een rechtszaak. Op een foto staan vier heel verdrietige mensen. Misschien is het niet van nu, maakt niet uit.
Toen las ik een echt oud bericht, uit januari en het doet er niet toe, al was het twee jaar geleden, of vijf, of tien. Een ongevaccineerde vader in Canada mocht zijn kind niet zien. Waarom niet???
Het is niet alleen verschrikkelijk, maar ik vraag me echt af waar mensen hun verstand is gebleven. O ja, niet gevaccineerden moesten meer belasting gaan betalen. Ik hoop dat het niet zover is gekomen.
De wetenschappers die anders denken over vaccineren en maatregelen en verketterd werden, terwijl ze een heel genuanceerd verhaal hadden/hebben zeggen: spreek het maar tegen, zeg maar waar ik een fout maak. Het blijft stil!
Ik kreeg een berichtje waarin stond dat ik zelfdenkend ben, Goddank, maar elk mens kan bedenken hoe het ging en hoe het is. Vanuit het hoofd en vooral vanuit het hart. 
Als het gaat om kanalen en berichten met een andere visie valt het niet mee, om informatie te krijgen. Er moet stevig in geïnvesteerd worden want bijna alles wordt afgeschermd en gecensureerd. Nog steeds.
Ik schreef over de dame (ze was echt een dame. Door een herseninfarct verandert er zoveel. Toch is er nog zeker iets van zichtbaar) die zei dat ze zich gewoon vol liet spuiten. "Ik moest een andere prik zei ze en ik wilde geen stennis maken, maar ik was het er niet mee eens."

Ik maak me grote zorgen over hoe de wereld gaat worden. Er wordt nu al gedacht dat de apenpokken meer kans maken, al weet men nog niet hoe dat komt???
Ik weet niet hoe het zal gaan met de apenpokken. Ik weet wel dat alle virussen steeds meer kans zullen krijgen om mensen te besmetten.
 
Wat apenpokken betreft zeggen de meeste wetenschappers nu gelukkig: "Zaai geen angst." 
De afgelopen jaren gebeurde dat wel, grote angst die bij sommige mensen nog steeds leeft.
 
Ik schreef eerder over frustraties en agressie overal. Er wordt zoveel kapotgemaakt. Zelfs in de omgeving gebeurt het een en ander, terwijl het hier zo rustig en vredig was. In een nabijgelegen dorp maakt de politie zich zorgen over lachgas. Ze vinden dat dit grote probleem te weinig onderkend wordt. Het vindt overal steeds meer opgang. Net zoals met drugs (alcohol was bekend, maar gebeurt minder denk ik, oa door BOBs) stappen mensen, beneveld door lachgas in de auto ...
Ik kan alleen maar hopen dat er uiteindelijk(!) lessen getrokken worden uit de gevolgen van alle maatregelen. Dit kan toch zo niet doorgaan? Als je ziet wat er op een dag allemaal gebeurt.

Hoe gaat u om met machteloosheid? 

Natuurlijk eindig ik met iets leuks. Of leuk, vaak is dat zeker het geval, maar het is vooral heel nuttig. De buurt-app.Ik geloof dat ik het lang geleden wel eens genoemd heb.
Of iemand iets heeft aan te bieden, informatie geeft, hulp nodig heeft bij een klus, haar katje (schreef eerst poesje, maar dat stond een beetje gek) kwijt is, een sleutelbos is verloren, of er is een ongeluk gebeurd, en heeft iemand iets gezien? Voor alles is plaats. En vooral, het werkt fantastisch! 
Iedereen kan elkaar op deze manier terzijde staan met tips en zoeken als het om een katje, vogeltje of wat dan ook gaat. Op deze manier wordt heel wat opgelost. En soms is een hart onder de riem steken het belangrijkste wat op dat moment moet gebeuren.
Ik kan de buurtapp van harte aanraden.