woensdag 1 juni 2022

Beschadigde jongeren

De mentale gezondheid van jongeren is sterk verslechterd in 2021. Bij meisjes schijnt het zelfs om een kwart te gaan. Veel ervan is verborgen, maar veel is ook zichtbaar. Frustraties die er op extreme manieren uitkomen. Ik hoop dat dit rapport van het CBS meehelpt aan een andere manier van omgaan met wat voor crisis dan ook. Dat er grote lessen getrokken worden uit hoe het gegaan is en de consequenties daarvan. Maar als veel mensen nu alweer op dezelfde manier doorgaan als ze voor corona deden, dan twijfel ik hieraan. Wij snappen echt niet dat er zoveel passagiers zijn op Schiphol en andere luchthavens. 

De mevrouw van wie wij Omikron hebben gekregen en die geprikt en geboosterd is, wil graag dat we haar weer naar een prikplek brengen. Ik probeerde voorzichtig iets te zeggen, maar ze zei: Ik laat me gewoon helemaal volspuiten. Natuurlijk brengen we je zei ik. Maar weer duidelijk dat met uitersten (en ik ken beide!) eigenlijk geen gesprek mogelijk is. Hindert niet, we zijn dol op haar.