zaterdag 25 juni 2022

Positief en het blijft heftig

Af en toe krijg ik juist een positief coronabericht. Jammer dat er geen enkele (media) aandacht voor is, terwijl dit toch zo ontzettend belangrijk en vooral fijn is!

"Er was een meneer in het ziekenhuis opgenomen. Hij dacht dat zijn laatste uur was geslagen en nam al afscheid. Maar hij is daar behandeld met een  'wonderpilletje " ( zei hij zelf ) via een protocol dat ook in Zwitserland gebruikt blijkt te worden. Hij was op vrijdag bezig met afscheid nemen, op maandag was hij weer thuis. Hij heeft een paar weken uitgeziekt. Zijn vrouw en zoon waren ook ziek, maar lang niet zoals hij. Hij was jarenlang een verstokt roker geweest. De naam van het medicijn weet ik niet, maar wel dat er onder andere dexamethason in zit - en ik begrijp dat dat ook in Nederland algemeen is toegepast. 
In maart 2020 werd al een Leids medicijn in Basel gegeven, met zeer positieve resultaten.
Geen idee hoe het daar nu mee is, ik lees zelden iets over de in dit geval zinvolle medicijnen.

Ik stuur nog steeds maar af en toe iets van de vele stukken die ik lees op andere dan gangbare kanalen. Omdat ik niet wil overladen wat ik tegelijkertijd eigenlijk wel zou willen. Het is meer dat ik geen rot gevoel wil geven want ik wil juist warmte en inspiratie geven. Daarom wissel ik het zoveel mogelijk af. Nu, nav het rapport over oversterfte (een van de artikelen van de afgelopen dagen waarover ik schreef dat ik in elke vezel voelde dat het niet klopte) het volgende belangwekkende artikel van Maurice. Met veel bronnen en verwijzingen, zoals altijd.