woensdag 22 juni 2022

Afweersysteem en natuurlijke voeding

Het is de bedoeling dat ons afweersysteem zo goed mogelijk werkt en zeker als het gaat om virussen, zoals de afgelopen jaren.
En dan zie ik een kop bij nu.nl: 
"Moet ons afweersysteem herstellen van twee jaar corona maatregelen?"
Hoe zou het kunnen van niet? De lockdowns zorgden ervoor dat mensen elkaar niet konden besmetten. Dan word je immuunsysteem niet aan het werk gezet en krijgen alle virussen nu volop kans. En dan de monddoekjes, de vaccins(!) en de geestelijke kant van het hele verhaal. De stress, de ongelukkigheid. Vooral stress is funest voor je afweersysteem.

"Een vraag is hoe snel het menselijk immuunsysteem zich kan herstellen van de afgelopen twee jaar, zegt immunoloog Carla Peeters. "Het afweersysteem is een delicaat samenspel tussen bacteriƫn, virussen en schimmels die in je lichaam leven, en het lichaam zelf", legt ze uit.
Die verhoudingen zijn bij de meeste mensen de laatste twee jaar veranderd. Dat kan gevolgen hebben voor de balans en de effectiviteit van dit systeem."

Als de maatregelen en vooral de prikken blijven, krijgt het afweersysteem niet de kans zich te herstellen, integendeel. 
Het blijft hetzelfde verhaal. 
Er zijn nog nooit zoveel mensen ziek thuis geweest als in 2022 zegt het CBS.

Grote boerenprotesten. Boeren voelen zich in het nauw gedreven. Wat een verademing, de biologische boer die gisteren in het acht uur journaal sprak. 19 generaties boer in zijn familie. Het systeem moet op de kop. Hij zegt dat hij andere boeren niet de schuld geeft. "We hebben allemaal voor dit grote probleem gezorgd." Dat is lief gezegd, maar de ene mens en vooral veel bedrijven leverden een veel grotere bijdrage aan vervuiling dan anderen. Daar moet het worden aangepakt. Maar als we niet in gradaties van schuld praten zijn we allemaal schuldig. Maar het gaat niet om schuld, het een veroorzaakt het ander. De overheid kan zoveel veranderen; bewustwording, voorlichting in het onderwijs, maar ook subsidies zodat er nieuwe kansen en mogelijkheden ontstaan, voor een schonere wereld.

(Kie-ker)

Wat zou het voor veel goeds zorgen als alles anders werd. De verbittering voorbij en wat het persoonlijk geeft aan voldoening om bij te dragen aan  een mooiere wereld. En dan de praktijk, mensen krijgen wat nodig is. Alleen gevoed worden met wat schoon is en wat werkelijk voedt. 
Het gaat niet alleen om de vreselijke spuiterij, om te veel dieren, met alle gevolgen van dien, maar ook om de grond die uitgeput is, waardoor er veel minder mineralen in zitten. 
Mensen proberen dat met supplementen aan te vullen, maar dat is de omgekeerde wereld.
Daarbij worden stoffen veel beter opgenomen als er hulpstoffen bij zitten, in plaats van een afzonderlijk mineraal. Volledige voeding is het aller, allerbeste. 
Voor de natuur (de aarde, bomen, planten en vooral ook voor insecten die noodzakelijk zijn voor onze voedselvoorziening) en voor ons!