dinsdag 28 mei 2024

Druppeltjes

Henk vindt mij meisjesachtig. :-) Dit was vanmorgen. De zon scheen en de druppeltjes op de takken schitterden. Daarna werd het een beetje grijs. We hebben vaak geluk met onze ochtendwandeling. Soms word je versierd en moet je dat gewoon rustig ondergaan.
https://x.com/TheFigen_/status/1794403788650160485

Begrijpt u wat in de twee aangehaalde stukjes tekst staat?
Het gaat over vogelgriep en kuikentjes die geprikt worden.
Eerst tegen de natuur ingaan door massaproductie te willen. (Met kleinschaligheid zou de kans dat een virus grote gevolgen heeft klein zijn) En vervolgens een vaccinatie geven waarvan onduidelijk is wat de gevolgen zijn (bekend verhaal). 
Twee alinea's uit nu.nl. die onder elkaar staan 

"Tijdens deze tests zal er veel aandacht zijn voor de mogelijk negatieve effecten van vaccinatie op de handel in pluimveeproducten en voor eventuele besmettingen binnen de bedrijven. Zo wordt de kans dat virus blijft circuleren zo klein mogelijk gemaakt."

"Het kabinet wil hiermee grootschalige vaccinatie op een verantwoorde manier mogelijk maken. Er moet rekening gehouden worden met de dier- en volksgezondheid en het dierenwelzijn. Ook moeten negatieve gevolgen van de vaccinatie voor de handel worden voorkomen".

ps Met dierenwelzijn heeft dit voor mij niets te maken.
---
Gered! Dolfijnen zijn bijzonder.
https://x.com/Be_Believing/status/1795103251156664367

Hawaii (de 50e staat van Amerika, sinds 1959 ligt in het midden van de Stille Oceaan op een zeebodem van vierduizend meter diepte.)
(Over) the rainbow van een enorme man, Israel Kamakawiwo'ole, in een subtiele uitvoering, prachtig. Niet alleen dat is prachtig, ook de sfeer van blijheid en geluk.
Zo stelde ik me Havaii ook altijd voor, bloemen, een paradijs.
Israel Kamakawiwo'ole werd vaak liefkozend 'Iz' genoemd. Hij had een diepe verbondenheid met de Hawaiiaanse cultuur. waar hij voor streed. Hij combineerde muziek en activisme en kwam op voor de rechten van inheemse Hawaïanen op zelfbeschikking en probeerde het bewustzijn te vergroten over het onrecht dat zijn volk door de jaren heen was overkomen.
Dit is in de tachtiger jaren, het lijkt een eeuw geleden.
https://x.com/RetirementUnity/status/1794879858608418924